Poftiţi în biroul unde semna Oprescu pentru şpagă!

Ultima actualizare:

    La această masă, pixul  lui Oprescu a semnat contracte  de zeci de milioane de euroFoto: Sever Gheorghe
La această masă, pixul lui Oprescu a semnat contracte de zeci de milioane de euroFoto: Sever Gheorghe

Splaiul Independenţei, nr. 291-293, o clădire de 14 etaje, vizavi de căminele studenţeşti din Regie. La ultimul nivel, o încăpere imensă, adăposteşte biroul primarului general al Capitalei. Aici, Sorin Oprescu a semnat contractele care i-au adus, pe lângă şpăgi uriaşe, şi un cadou nedorit: “brăţările” DNA şi un loc la “Beciul Domnesc”.

În octombrie 2009, direcţiile Primăriei Capitalei începeau mutarea din sediul din Bulevardul Elisabeta, nr. 114, într-o nouă casă, închiriată.

Aceasta este o parte  din priveliştea pe care  o admiră Oprescu
Aceasta este o parte din priveliştea pe care o admiră Oprescu

Clădirea a fost terminată cu doar un an înainte. Motivul oficial era starea jalnică a imobilului, monument istoric, care intra în ample lucrări de modernizare şi consolidare.

Biroul lui Oprescu este din lemn  masiv, dar edilul nu prea îl folosea
Biroul lui Oprescu este din lemn masiv, dar edilul nu prea îl folosea

Salariaţii au fost înghesuiţi claie peste grămadă şi au fost nevoiţi să se descurce pe cont propriu în compartimentarea birourilor. La etajul 14 însă, boierie. Edilul Capitalei şi-a ales personal cum să arate biroul, de la mobilă la dispunerea pe etaj.

Pe un perete tronează  un televizor la care  primarul urmărea ştiri
Pe un perete tronează un televizor la care primarul urmărea ştiri

Acesta a fost primul chiriaş al imensei încăperi care ocupă aproape tot nivelul. Pentru că obrazul subţire cu cheltuială se ţine, Oprescu a vrut mobilă clasică, un birou de lemn masiv şi o bibliotecă cu vitrine, nu pentru a-şi pune vreo carte, ci pentru a păstra cadourile primite.

Acestea sunt câteva  dintre cadourile nevinovate  primite de primar
Acestea sunt câteva dintre cadourile nevinovate primite de primar

O masă cu 10 scaune de piele, o canapea cu trei locuri străjuită de o parte şi de alta de două fotolii din acelaşi material alcătuiesc mobila din biroul celui mai puternic om din Bucureşti. ”Îmi place să semnez actele la masă şi nu la birou”, declara Oprescu în august 2014, revistei VIP.

La percheziţiile din  curtea vilei de la Ciolpani,  Oprescu a asistat în cătuşeş
La percheziţiile din curtea vilei de la Ciolpani, Oprescu a asistat în cătuşeş

Potrivit unor surse din cadrul cabinetului primarului, biroul din care se conduce Bucureştiul nu a fost controlat şi nici sigilat deocamdată de procurorii DNA.

Oprescu, vizitat în arest de frate şi de fiu

Zi de vizită ieri la Arestul Poliţiei Capitalei. Sorin Oprescu, mai marele Bucureştiului, găzduit de patru zile într-o celulă, a primit oaspeţi. Surse judiciare citate de Mediafax au declarat că edilul a fost vizitat la ora 9.00 de două persoane. Este vorba de fratele său, Dorin, venit împreună cu fiul primarului, Mircea Sorin. Cei doi au stat doar 40 de minute. Edilul poate primi vizite doar o dată pe săptămână, miercurea. Oficial, programul este între orele 8.00 şi 14.00, dar surse din cadrul arestului au declarat că intervalul poate fi schimbat la cererea persoanei private de libertate.

Închis în celulă cu Mohammad Munaf

Sorin Oprescu are colegi de celulă aleşi pe sprânceană. Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, acesta împarte camera din Arestul Central, de circa 12 metri pătraţi, cu şase bărbaţi, printre care Mohammad Munaf, condamnat la zece ani de închisoare în cazul răpirii jurnaliştilor din Irak. Restul sunt arestaţi pentru infracţiuni economice, aşa că primarul general al Capitalei poate dormi liniştit. Cei şapte inşi aflaţi după gratii folosesc o singură toaletă şi o singură chiuvetă. 

Filmul evenimentelor

Noaptea de sâmbătă spre duminică: Sorin Oprescu primeşte 25.000 de euro de la două persoane;

Zece minute mai târziu, primarul pleacă de la vila sa din Ciolpani spre locuinţa unei colaboratoare, unde lasă 9.400 de euro din banii primiţi;

La plecare, este oprit în trafic, şi ”invitat”, cu mandat de aducere, la sediul DNA:

Dus la sediul DNA, Oprescu discută pe hol cu una dintre persoanele care i-a adus banii: ”Nu dăm declaraţii... aşteptăm avocatul... ai venit în legătură cu doamna, cu groapa...”;

La percheziţia corporală efectuată la DNA este găsită suma de 5.000 de euro, bani marcaţi;

Primarul este reţinut la ora 0.33 a nopţii de sâmbătă spre duminică;

Puţin după miezul nopţii de duminică spre luni este arestat preventiv pentru 30 de zile;

Face contestaţie la decizia judecătorilor. Aceasta va fi judecată luni, 14 septembrie.

Sediul primăriei, în centrul unui scandal

Sorin Oprescu a fost acuzat că a păcălit Consiliul General al Capitalei în legătură cu modul în care s-a făcut închirierea sediului în care îşi desfăşoară activitatea Municipalitatea, pe Splaiul Independenţei, nr. 291-293. Contractul de închiriere a fost încheiat în octombrie 2009, pe o perioadă de trei ani. El a fost prelungit în mai multe tranşe, ultima oară pe o perioadă de opt luni la începutul acestui an.

Chiria anuală era de 250.000 de euro pe lună, conform promisiunii lui Oprescu, banii urmând să fie consideraţi avans pentru o eventuală cumpărare. În 2010, însă, proprietarul grec al clădirii, SC Iliotoni Grup, vinde tot imobilul unei alte societăţi, iar primăria rămâne chiriaşă. Noii proprietari nu mai recunosc plata chiriei drept avans şi încep un proces cu Oprescu, care durează şi în prezent.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net