Platformă gratuită de testare și învățare, pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a

Ultima actualizare:

    Foto: EPA
Foto: EPA

Elevii care se pregătesc de Bac și de Evaluarea Națională au la dispoziție teste online avizate de Ministerul Educației, pe o platformă lansată special pentru ei în această perioadă. Sunt mii de teste și exerciții care acoperă toată programa școlară de examen. La finalul fiecărui test, elevul primește rezultatul și i se explică unde are scăpări și cum se poate îmbunătăți.

În contextul suspendării cursurilor școlare, al ultimelor decizii administrative legate de menținerea calendarului pentru examenele anilor terminali, precum și al pivotării învățământului spre mediul digital, Asociația Dedeman inițiază, prin intermediul platformei Brio.ro, „Programul național de pre-testare gratuită și nelimitată”. Avizat de Ministerul Educației și Cercetării, sistemul permite celor înscriși atât testarea, cât și evaluarea cunoștințelor la materiile de bază. Numai la Matematică sunt peste 20.000 de teste avizate de Gazeta Matematică.

Înscrierea se realizează simplu, prin accesarea adresei online brio.ro/examenecubrio, care va fi disponibilă nelimitat, pe întreaga perioadă a calendarului de examene școlare 2020, inclusiv în a doua sesiune de examinare.

„Mai este foarte puțin timp până la susținerea examenelor de Evaluare Națională și Bac, astfel că recomandăm elevilor să se testeze cât mai repede cu BRIO pentru a vedea care sunt subiectele de materie pe care nu le stăpânesc încă, și să se concentreze pe învățarea lor, pentru a-și crește șansele la o notă bună. Primul test Brio îi va spune unui elev care este nivelul său actual, punctele tari și punctele slabe, dar și unde ar trebui să mai lucreze pentru a îndrepta lacunele identificate. La matematică, testele cuprind peste 20.000 de probleme care acoperă programa școlară, fără ca întrebările să se repete, chiar dacă un elev dorește să dea de zece ori același test”, explică Dragoș Iliescu, doctor în psihologie, profesor universitar în cadrul Facultății de Psihologie București.

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net