Peste 3.000 de școli în scenariul roșu. De unde s-au infectat elevii

inquam-photo-timisoara-covid19-noul-an-scolar-14-sept-2020-146710.jpg

Elevi care pleacă de la școală
Potrivit statisticilor, copiii se îmbolnăvesc mai degrabă în afara mediului școlar
Foto: Inquam Photos

3.014 unități de învățământ sunt azi, 26 octombrie, în scenariul roșu și își desfășoară cursurile online. 382 dintre ele și-au închis porțile în urma cazurilor de Covid înregistrate, în timp ce 2.632 din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care funcționează, sau a infrastructurii, a anunțat Ministerul Educației. În plus, 4.894 de școli figurează în scenariul galben (hibrid) și 9.748 au rămas în scenariul verde.

Numărul crescut de îmbolnăviri în rândul copiilor nu are drept cauză participarea la cursuri, așa cum ați putea crede. Statisticile și calculele edupedu.ro arată că școala nu a contribuit la înmulțirea numărului de cazuri în rândul populației de vârstă 0-19 ani. Ele sunt mai multe azi pentru simplul motiv că la nivelul întregii populații ne confruntăm cu o explozie a îmbolnăvirilor. Este firesc că dacă tot mai mulți adulți contactează virusul, și copiii din respectivele familiii să se contamineze.

procent-infectati-0-19-ani-din-total-cazuri-820x449.png

grafic cu procentul de copii infectați, din totalul de cazuri înregistrate în România
Grafic cu procentul de copii infectați, din totalul de cazuri înregistrate în România
foto: edupedu.ro

Procentul copiilor infectați a rămas constant

Astfel, la 6 săptămâni de la începutul anului școlar, în România au fost înregistrate peste 13.000 de infectări la populația de până în 19 ani. Acest număr reprezintă 6,5% din numărul total de cazuri de la nivelul întregii populații, care a ajuns azi la 212.492. La începutul școlii, procentul copiilor infectați era tot cam atât, mai exact de 6,1%. Studiile și rapoartele internaționale arată și ele că, dacă școlile aplică și respectă măsurile de prevenție, au un rol nesemnificativ în răspândirea coronavirusului și că îmbolnăvirile se produc mai degrabă în afara mediului școlar.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1