Pelerinaj la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou

Ultima actualizare:

Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor organizează în perioada 23-28 octombrie 2015 un pelerinaj cu prilejul sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, prăznuit de creștinătate la 27 octombrie.

Pelerinajul se va desfășura după următorul program:

În prima zi, vineri, 23 octombrie, de la ora 12, procesiunea Calea Sfinților  începe de la Catedrala Patriarhală, pe bulevardul Regina Maria până la baza Colinei Patriarhiei. De asemenea, de la ora 12, de la Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon Nou sunt purtate în procesiune Sfintele Moaște ale Sfinților Împărați Constantin și Elena pe următorul traseu: Calea Șerban Vodă, strada Bibescu Vodă până la  baza Colinei Patriarhiei. Aici, cele două procesiuni se vor întâlni lângă Crucea brâncovenească din piatră și vor întâmpina Sfintele Moaște ale Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, aduse la Patriarhia Română de la Mănăstirea ” Sfântul Pavel” din Muntele Athos, de o delegația a Bisericii Ortodoxe a Greciei, condusă  de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Pavlos (Pavel) de Drama.   

De la ora 12,30,  Procesiunea ”Calea Sfinților” va continua de la  Crucea brâncovenească până la Catedrala Patriarhală, unde Moaștele Sfinților Trei ierarhi, ala Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor și ale Sfinților Împărați Constantin și Elena va continua până la Catedrala Patriarhală, unde vor fi întâmpinate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Altarul de vară, situat în apropierea Catedralei Patriarhale. După acest moment, Sfintele Moaște vor fi depuse spre închinare în baldachinul din apropierea Patriarhiei pentru a fi cinstite de reprezentanții clerului și de credincioși, până miercuri, 28 octombrie.     

În a doua zi a pelerinajului, sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 9,30  în Catedrala Patriarhală se va oficia Sfânta Liturghie arhierească, iar în ziua următoare, duminică, 25 octombrie, începând cu ora 9,30, în Altarul de vară  va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească.

Luni, 26 octombrie, când este prăznuit  Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, de la ora 9,30, la Altarul de vară, Înaltpreasfințitul Părinte Pavlos (Pavel) de Drama, împreună cu ierarhi din țară și din străinătate, preoți și diaconi,  va oficia Sfânta Liturghie. 

Marți, 27 octombrie, în ziua de prăznuire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, în Catedrala Patriarhală, între orele 7-8,30 va fi oficiată Sfânta Liturghie pentru credincioșii care vor să se împărtășească. De la ora 9,30, la sărbătoarea Cuviosului Dimitrie cel Nou, în Altarul de vară, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, va oficia  Sfânta Liturghie solemnă, împreună cu un sobor de ierarhi români și greci, preoți și diaconi.

De asemenea, în ziua praznicului Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, începând cu ora 19,  în Sala Radio din Capitală, se va desfășura  etapa finală a concursului coral național de muzică bisericească  intitulat ” Lăudați pe Domnul” , aflat la a opta ediție . Concursul este organizat de Patriarhia Română în parteneriat cu Societatea Română de Radiodifuziune.

Miercuri, 28 octombrie 2015, când este sărbătorit Sfântului Ierarh Iachint, Mitropolitul Țării Românești, de la ora 7.00, în Catedrala Patriarhală va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească.  În continuare, la deschiderea ședinției solemne a Sfântului Sinod, va fi oficiată  slujba de Te Deum. De la ora 10, începe ședința solemnă a Sfântului Sinod cu tema: Anul omagial al misiunii în parohie și mănăstiri azi și Anul comemorativ dedicate Sfântului Ioan Gură de Aur și al marilor păstori de suflete din eparhii în Patriarhia Română.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net