Patru lucruri pe care nu le ştiai despre bicarbonatul de sodiu

CLIIMA20140128_0078_1.jpg

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit cu succes ca produs naturist de curăţenie
Citeste tot despre: 

Bicarbonatul de sodiu este foarte des folosit în gospodărie, mai ales atunci când facem curăţenie. Ceea ce poate nu ştiai este că bicarbonatul mai are şi alte întrebuinţări pe lângă îndepărtarea petelor şi a mirosurilor neplăcute. Iată care sunt acestea.

1. Bicarbonatul albeşte dinţii
Compus din cristale cu proprietăţi abrazive, bicarbonatul albeşte dantura, dacă este folosit regulat. Acesta are efectul de a poliza dinţii, de a face smalţul să strălucească şi de a îndepărta petele gălbui. Bicarbonatul previne şi apariţia cariilor eliminând bacteriile. Înainte de periajul dentar, pune câteva grame de bicarbonat pe periuţa de dinţi şi freacă uşor.  În timp, vei observa că dantura ta va deveni mai curată şi mai albă.

2. Ameliorează arsurile stomacale
Această proprietate se bazează pe faptul că bicarbonatul este un alcalin, deci principiile sale antiacide ajută la îndepărtarea arsurilor stomacale. De asemenea, elimina senzaţia de balonare. Cum îl poţi folosi? Pune o linguriţă de bicarbonat într-un pahar cu apă şi bea amestecul rezultat.

3. Tratează aftele
Duşurile bucale cu bicarbonat de sodiu sunt eficiente împotriva aftelor. Fă gargară cu o soluţie de bicarbonat şi apă şi vei preveni rănile bucale şi respiraţia urât mirositoare.

4. Îndepărtează mirosul de transpiraţie
Se tamponează zona axilelor cu o soluţie din bicarbonat de sodiu şi apă. Această formulă poate înlocui cu succes deodorantele obişnuite, fiind un mod natural de a scăpa de mirosul urât de transpioraţie, fără riscuri pentru sănătate.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1