Parchezi pe locul destinat persoanelor cu handicap, la mall? 100 de lei amendă!

Ultima actualizare:

    Codul Rutier se referă doar la drumurile şi parcările publice, nu şi la cele private
Codul Rutier se referă doar la drumurile şi parcările publice, nu şi la cele private

Trebuie să respecţi legea inclusiv în parcările private, la supermarket sau la mall. Oricât ar fi de aglomerat, nu parca pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi, dacă nu ai nicio problemă de sănătate. În caz contrar, te vei trezi cu roţile blocate şi vei lua amendă.

S-a mizat destul pe bunul simţ al şoferilor. De acum, proprietarii parcărilor din centrele comerciale au trecut la fapte. Băneasa Shopping City este primul centru comercial din România care ia măsuri împotriva celor care ocupă abuziv locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi din parcarea sa subterană. Astfel, roțile mașinilor parcate neregulamentar pe aceste locuri vor fi blocate, până la plata unui tarif de 100 de lei. Sumele de bani strânse din contravaloarea încasărilor respective vor fi donate către ONG-uri și asociații al căror rol este de a proteja și promova drepturile persoanelor cu dizabilități.

„Ne-am bucura ca ideea noastră să fie preluată și de alte centre comerciale sau spații ce dețin parcări private, pentru ca, împreună, să contribuim la o lume mai civilizată. Începând cu 1 noiembrie, primele sume de bani strânse din contravaloarea tarifelor aplicate vor merge către Fundația Motivation România, una dintre organizațiile care a contribuit cel mai mult la sprijinirea persoanelor cu handicap în ultimii 20 de ani.”, declară Alexandra Georgievits, Corporate Affairs Director în cadrul Băneasa Developments.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net