Parc făcut de mântuială şi cartier fără curent electric

Ultima actualizare:

    În parcul sucevean, linia porţii e situată  în spatele barelor
În parcul sucevean, linia porţii e situată în spatele barelor

Bani publici irosiţi! Dorel, muncitorul nepriceput făcut faimos de reclamele la coniac “Unirea”, îşi face simţită prezenţa pe tot cuprinsul ţării. Ultimele isprăvi: un parc cu terenuri de tenis care se termină brusc, la Suceava, şi cartier de locuinţe fără utilităţi - la Botoşani.

Parcul buclucaş. Primăria Suceava a inaugurat recent prima zonă de agrement din oraş, în urma unei investiţii de peste 6.000.000 de lei. Bucuria sucevenilor a fost scurtă, fiindcă problemele încep încă de la intrare. Vizitatorii parcului sunt nevoiţi să-şi lase maşinile pe marginea drumului, întrucât singura parcare amenajată are doar 15 locuri. În parc, alte surprize: porţile de pe terenul de fotbal au barele plasate în faţa liniilor cu var, iar terenurile de tenis au garduri la mai puţin de o jumătate de metru de linia de fund. Mai mult, zona de agrement prezintă şi pericole: iazurile nu sunt îngrădite, astfel că oricând ar putea să cadă un copil în apa care, pe alocuri, are o adâncime de trei metri.

Băncile metalice pot fi folosite  pe post de grătare în zilele de vară
Băncile metalice pot fi folosite pe post de grătare în zilele de vară

Blocuri care n-au utilităţi. Deşi au costat 8.000.000 de lei, blocurile construite dintr-un cartier ANL ridicat la Botoşani ar putea rămâne nefolosite, pentru că nu sunt branşate la energie electrică, apă curentă şi gaz. Prin zonă trece o singură magistrală de apă, care nu poate face faţă alimentării unui cartier de locuinţe. Practic, ar trebui amenajată o conductă nouă, care să vină din cealaltă parte a oraşului. Racordarea blocurilor la utilităţi ar costa municipalitatea mai mult decât ridicarea imobilelor în sine. „Ca să aducem utilităţile în această zonă avem nevoie de 9.000.000 de lei. Bani pe care bineînţeles că nu-i avem şi pe care vom fi nevoiţi să-i contractăm printr-un credit“, explică primarul Cătălin Flutur. Edilul susţine că amplasarea blocurilor ANL s-a făcut la întâmplare, fără ca fosta conducere a primăriei să se gândească la racordarea acestor imobile la utilităţi.

simeon stalpnicul png

Sala cu lacăt pe uşă. Cea de-a doua investiţie din Botoşani care nu poate fi folosită e sala de atletism a Liceului cu Program Sportiv. Sala a costat 2.200.000 de lei şi beneficiază de piste de alergare, de zone şi amenajări pentru practicarea săriturii cu prăjina, a săriturii în înălţime şi a altor discipline. De şapte luni, sala stă însă cu lacătul pe uşă, pentru că Primăria Botoşani n-a racordat-o nici până în prezent la utilităţi. „Vin elevii şi se uită din uşă la tot ce este acolo. Sala este gata, dar nu sunt utilităţi“, dă din umeri Ioan Huncă, directorul Liceului cu Program Sportiv.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net