Paralizat de zece ani, un fost rugbist face şcoala de şoferi

9-act-foto-1-3-col-18-cm.jpg

George este ajutat de instructor să urce în maşina de şcoală, adaptată nevoilor sale

Va depinde până la sfârşitul vieţii de un scaun cu rotile, după ce s-a accidentat grav la coloană. Chiar dacă are un handicap locomotor, fostul rugbist George Baltă se descurcă singur: are două locuri de muncă, iar în prezent face şcoala de şoferi pentru că vrea să-şi conducă singur maşina.

Data de 11 martie 2006 nu o va uita cât va trăi. Pentru George Baltă a fost ziua care l-a transformat dintr-un sportiv activ într-o persoană imobilizată în scaun cu rotile. Se afla la un meci de pregătire între echipa naţională U19 şi Olimpia Bucureşti, la care activa. Cu 10 minute înainte de finalul meciului, tânărul în vârstă de 20 de ani a primit o lovitură în ceafă de la un avdresar. ”Bărbia mi-a fost împinsă în piept şi am căzut pe spate ca electrocutat. Am simţit cum corpul meu a fost străbătut de un impuls electric de la gât până în tălpi. Era o fractură de cervicală, C6 distrusă complet”, a declarat, pentru Click!, George Baltă. A rămas paralizat de la piept în jos, imobilizat într-un scaun cu rotile pentru tot restul vieţii, însă el nu se dă bătut. “În 2011 am terminat Facultatea de Sociologie şi de ceva timp am două joburi. Lucrez într-o companie de telecomunicaţii, dar fac şi documentare pentru o editură”, ne-a spus Baltă.  Încurajat de cei de la Federaţia de Rugby care i-au luat un Mercedes Viano cu rampă şi cutie de viteze automată, George s-a apucat de şcoala de şoferi. “În funcţie de handicapul fiecăruia, adaptăm maşina. George comandă frâna şi acceleraţia cu ajutorul mâinii drepte. Conduce foarte bine. S-a adaptat încă de la prima şedinţă”, a declarat Marius Teodorescu, directorul Şcolii de Şoferi “Teo”. 

Zoom
Încrezător, la volan

Zoom
Baltă, înainte de accident

 

loading...
Loading...

Citește și

  • femei

    12 femei frumoase, imobilizate în scaunul cu rotile vor prezenta creaţii vestimentare semnate de designeri români în a şaptea ediţie a galei Atipic Beauty. Iniţiatoarea proiectului, Magda Coman a fost prezentă vineri, 23 octombrie, în studioul Focus Magazin unde a vorbit despre acest vis devenit realitate.

  • angus villar

    Un bărbat în vârstă de 27 de ani se afla în hotelul „Address Downtown” atunci când flăcările au mistuit cel puțin 20 de etaje din cele 63 ale clădirii. Aflat la nivelul al 15-lea, bărbatul a făcut un efort supraomenesc pentru a-și salva mama, imobilizată într-un scaun cu rotile.