Sorin Oprescu a transformat «vila şpăgii» în fortăreaţă

Ultima actualizare:

    Proprietatea din Ciolpani  e supravegheată non-stop  de camere video
Proprietatea din Ciolpani e supravegheată non-stop de camere video

Arestarea lui Sorin Oprescu a readus în atenţia publicului atât neregulile de la nivelul Primăriei Capitalei, cât şi averea pe care edilul a strâns-o. E vorba de conturi în lei şi dolari, de bijuterii valoroase, obiecte de artă, case şi terenuri. Click! vă prezintă astăzi casele care apar în declaraţia sa de avere.

De şapte ani e primarul Capitalei, după ce timp de 11 ani a fost director de spital. De sâmbătă noapte, însă, Sorin Oprescu (63 de ani) este inculpat într-un dosar de corupţie, aflându-se în arest pentru 30 de zile. Ştirea că primarul Capitalei a fost reţinut a readus sub lupa opiniei publice şi averea deloc de neglijat a primarului Sorin Oprescu. Potrivit propriei declaraţii, edilul deţine obiecte de artă de 57.000 de euro, obiecte de cult de 9.000 de euro, şi bijuterii, ceasuri şi aparate electronice de 25.000 euro.

În conturi, Oprescu are 156.671 de lei şi 32.800 de dolari. Nici la capitolul case Oprescu nu stă prea rău! Click! vă prezintă astăzi cele două proprietăţi pe care primarul Oprescu le deţine: una în Bucureşti, cealaltă în Ciolpani, judeţul Ilfov. Locuinţa din Capitală se află într-o zonă selectă a Bucureştiului. Mai exact, pe strada Popa Savu, în apropierea Parcului Kiseleff. Aici, într-o clădire cu trei etaje, Oprescu deţine un apartament de trei camere, cu o suprafaţă de 172 de metri pătraţi. Locuinţa ocupă ultimul etaj al clădirii.

Cealaltă locuinţă a lui Oprescu este, de fapt, o „cazemată”. În localitatea Ciolpani, primarul deţine o vilă de 480 de metri pătraţi, aflată pe un teren de 1.000 de metri pătraţi.

În acest bloc  are apartamentul
În acest bloc are apartamentul

Vegetaţia abundentă şi  gardul înalt protejează vila  de ochii curioşilor
Vegetaţia abundentă şi gardul înalt protejează vila de ochii curioşilor

Casa a fost cumpărată de Oprescu în anul 1995, la un an după ce a fost numit directorul Spitalului Universitar. Vila este ferită de ochii trecătorilor atât de pomii din curte, cât şi de gardul foarte înalt, din beton. Deşi în declaraţia de avere n-a trecut nici un autoturism, Oprescu are două garaje în curte, dar şi faimosul foişor, în care, potrivit procurorilor DNA, a fost găsit aparatul de bruiaj pe care primarul îl folosea ca să nu-i fie interceptat telefonul.

Garduri înalte, camere de supraveghere şi o perdea uriaşă de  verdeaţă ascundeau ilegalităţile comise de primarul Capitalei
Garduri înalte, camere de supraveghere şi o perdea uriaşă de verdeaţă ascundeau ilegalităţile comise de primarul Capitalei

„Referitor la măsurile de precauţie ale inculpatului Oprescu Sorin Mircea (...) într-un foişor aflat în curtea imobilului se afla un aparat de aproximativ 100x75 cm, în care sunt obligaţi să-şi lase telefoanele mobile atunci când discută în foişor. Despre acest aparat (...) i-a spus că ar bruia semnalul telefoanelor, astfel încât să nu fie interceptate”, se arată în referatul DNA.

Arestat după ce a luat mită

Sorin Oprescu a fost reţinut, sâmbătă seară, după ce a primit mită 25.000 € de la patru denunţători. Duminică, el a fost arestat pentru 30 de zile. O parte din cei 25.000 € pe care Oprescu i-a primit drept mită au fost găsiţi asupra sa în trafic, iar restul la reşedinţa de la Ciolpani.

În motivarea instanţei se arată că, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, a înfiinţat în administraţia locală din municipiul Bucureşti un sistem prin care operatori economici care doreau să obţină contracte din partea instituţiilor publice trebuiau să remită o parte din venitul brut realizat din execuţia acelui contract, cu titlu de mită, factorilor de decizie din cadrul aparatului aflat în subordinea lui Oprescu.

Ea e iubita «secretă» a edilului arestat

Cei doi au  fost surprinşi  în Grecia, în 2011
Cei doi au fost surprinşi în Grecia, în 2011

Fie că participa la evenimente mondene, fie că lua parte la diverse recepţii, primarul Oprescu nu venea niciodată însoţit. Se ştie că edilul Capitalei a fost căsătorit, în perioada 1971 - 1988, cu Simona Fica, profesor doctor endocrinolog la Spitalul Elias. Împreună, cei doi au un băiat, Mircea, de 37 de ani. După ce a divorţat, Oprescu a avut diverse relaţii amoroase, majoritatea în lumea medicală. De câţiva ani însă, primarul se iubeşte cu o doctoriţă de la Spitalul Universitar, Adriana N., care are 36 de ani.

Doctoriţa  are 36 de ani
Doctoriţa are 36 de ani

Deşi nici unul nu este căsătorit, cei doi s-au ferit să apară împreună, ţinându-şi relaţia secretă. Aşa se face că, la toate evenimentele publice, Oprescu venea singur.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net