Oamenii străzii din Timișoara, duși până la sfârșitul anului în containerele folosite pentru carantina COVID-19

containere-carantina.jpg

Containere
Containerele de carantină de la Timișoara, case pentru oamenii străzii
foto: tion.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Vești bune pentru oamenii străzii din Timișoara. Parcul de containere pentru carantina COVID, plasat Pădurea Verde, rămâne pe loc și va fi transformat în adăpost pentru ei. 20 de astfel de containere devin, până la sfârșitul anului, case pentru cei fără adăpost. Numai că doar până la 31 decembrie 2020 containerele vor fi folosite în acest scop.

Cele 20 de containere sunt folosite ca spații de carantină de la sfârșitul lunii martie. Primele opt au fost cumpărate în 2018, de Direcția Socială a Primăriei Timișoara, iar celelalte au fost achiziționate în acest an. Inițial, scopul lor era pentru adăpostirea oamenilor străzii, scrie tion.ro. Fiecare container este dotat cu toaletă, duș și chiuvetă, fiind racordat la utilități.

Oamenii străzii din Timișoara, duși până la sfârșitul anului în containerele folosite pentru carantina COVID-19

Scopul iniţiativei este, conform proiectului de hotărâre de consiliu local, „Degrevarea celor 2 spitale de persoanele fără adăpost; Dispariţia persoanelor fără adăpost din stradă – diminuarea riscului de infectarea a acestora cu COVID19 şi răspândire a bolii la persoaneledin comunitate. Persoanele fără adăpost fiind testate şi cazate în cele 20 de containere sociale, astfel nu se vor consuma un număr mare de teste pentru aceeaşi persoană care dacă ar fi în stradă ar ajunge de nenumărate ori la Serviciul triaj a celor 2 spitale”, conform debanat.ro.

Condiții full-service

Oamenii străzii ar avea parte aici de găzduire full-service: cazare, igienizare și echipare, trei mese pe zi, pază, servicii medicale (zilnic la sediul adăpostului se va prezenta un cadru medical pentru a verifica dacă sunt persoane care prezinta probleme de sănătate). Orarul centrului unde sunt cele 20 de containere ar fi non-stop.

Potrivit referatului care însoțește acest proiect de hotărâre, măsura este necesară „ținând cont de priorităţile de siguranţă a cetăţenilor, având în vedere faptul că migraţia persoanelor fără adăpost în comunitate duce la periclitarea siguranţei medicale a cetăţenilor, aceştia fiind vectori importanţi de transmitere a infectării cu COVID 19”, mai arată tion.ro.

Containerele ar urma să fie folosite în acest scop până la 31 decembrie 2020. Un singur container costă peste 20.000 de lei bucata. Cei care au stat acolo în carantină au reclamat că au avut parte de condiţii proaste.

Citește și: 

Aici vor fi salvaţi bolnavii de COVID-19!

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Zeci de pisici tărcate, pătate, colorate şi răsfăţate au ajuns la prima clinică veterinară din lume care internează şi tratează pisicile bolnave de COVID-19. Şeful Serviciului Naţional Veterinar rus, Nikolai Vlasov, a aprobat testarea pisicilor şi carantinarea lor imediată.

  • Cei 36 de angajaţi sri-lankezi plecaţi de la Botoşani şi ajunşi duminică noapte pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, neavând la dispoziţie nici un zbor spre casă, au primit oferte de la şase companii din România, a anunţat Violeta Alexandru, marți. Ce s-a întâmplat de fapt cu sri-lankezii concediaţi şi abandonaţi pe Aeroportul Otopeni? Versiunea oficială a autorităţilor din Botoşani schimbă datele problemei.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul