O ieșeancă de 39 de ani a ascuns că a nascut doi copii de frica excluderii din comunitate. Acum cere în instanță stabilirea materității

Ultima actualizare:

    Cei doi copii nu au avut actefoto:unsplash.com
Cei doi copii nu au avut actefoto:unsplash.com

Situație stranie, la Iași. O tânără de 39 de ani a ascuns că a născut doi copii pentru ca se temea de excluderea din comunitate, mai ales ca nu era căsătorită. Acum cere instanței recunoașterea maternității.

Cei doi copii, un băiat de 14 ani și o fată de 17 ani nu au beneficiat nici de alocație, conform BZI.ro.

Somna Ștefan a dat în judecată Primăria comunei Ciurea – Serviciul de Stare Civilă. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis cererea formulată de femeie și au constatat că aceasta este mama a doi copii, minori pe care aceasta i-a ascuns de ochii lumii, pentru a nu fi exclusă din comunitate.

”Instanța admite cererea formulată de reclamantă în contradictoriu cu Primăria comunei Ciurea – Serviciul de Stare Civilă.

Stabilește că reclamanta este mama minorilor Ștefan, fără prenume, potrivit certificatului constatator al nașterii din 2004, emis de Maternitatea ”Elena Doamna”, și N.Ș., potrivit certificatului medical constator emis pe data de 29 martie 2013, de Maternitatea ”Cuza Vodă”.

Încuviințează ca minora să poarte numele de familie al mamei și prenumele F.

Încuviințează ca minorul să poarte numele de familie al mamei și prenumele N. Obligă Primăria comunei Ciurea – Serviciul de Stare Civilă să înregistreze în registrul de stare civilă pe minora F. și să elibereze certificatul de naștere.

Obligă pârâta să înregistreze în registrul de stare civilă pe minorul N.Ș. și să elibereze certificatul de naștereȚ, au precizat judecătorii ieșeni.

I-a fost frică să nu fie exclusă de comunitate

Femeia a declarat în instanță că a născut o fată pe 9 februarie 2004, iar pe 13 ianuarie 2007, un băiat.  Datele din certificatele constatatoare nu corespund realității decât în ceea ce privește data și locul nașterii copiilor. Am dat informații eronate în momentul întocmirii certificatelor constatatoare, deoarece îmi era frică să nu fiu exclusă din comunitatea țigănească”, a declarat femeia în instanță.

Femeia a precizat că, la momentul nașterii, ea nu era căsătorită și a comunicat date de identitate false referitor la numele și prenumele său. Drept urmare, minorilor nu li s-au eliberat certificate de naștere, nu au fost școlarizați și nu beneficiază nici de alocație.

Instanța a stabilit că femeia este mama biologică a copiilor iar aceasta urmează să facă demersurile necesare pentru a-i înregistra.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net