Nu vrei porc pe masa de Crăciun? Uite 5 idei!

Ultima actualizare:
Ce punem pe masa de Crăciun?
Ce punem pe masa de Crăciun?

În fiecare an, de Crăciun, se servesc bucate tradiţionale. Însă, dacă te-ai săturat de carnea de porc, în magazine găseşti şi alte produse pe care le poţi savura de  sărbători. Reporterii Click! îţi spun ce să alegi şi cât te costă o masă de Crăciun cum nu ai avut niciodată.

Carne de iepure, între 32 şi 44 lei kg

În magazine vei găsi carne de iepure: cotlet cu os, carcasă eviscerată, ficat sau pulpe. Preţurile se încadrează între 32 şi 44 de lei. Cotletul te costă în jur de 50 de lei kg, ficatul ajunge până la 32, 33 de lei, iar carcasa se vinde cu 42,43 lei kg. Un sfat de care ar trebui să ţii cont atunci când pregăteşti friptura de iepure la cuptor: ţine carnea la marinat o noapte, iar apoi, a doua zi, găteşte-o.

Ficatul de raţă ajunge şi până la 150 de lei kg

Dacă te-ai săturat de preparatele tradiţionale din porc, poţi pregăti pentru masa de Crăciun friptură de raţă. În magazine vei găsi pulpe de raţă, piept dar şi ficat. Preţurile sunt între 38 de lei şi 140 de lei. De exemplu, pulpele costă 38, 39 de lei kg, pieptul ajunge la 65, 66 de lei însă ficatul de raţă te poate costa şi 150 de lei kg.

Cumpără prepeliţă la caserolă

Carne de prepeliţă vei găsi în hypermarket-uri la preţuri de 90 de lei kilogramul. Evident, nu vei cumpăra un kilogram, ci doar una, două caserole. Adică, doar câteva sute de grame. Pe o casoletă de 300 de grame vei plăti în jur de 30 de lei. Cum pregăpeşti friptura? Pontul este să presari peste carne cimbru. Acest condiment îi va da o aromă aparte.

Ficatul de iepure, în jur de 34 de lei

Cu o seară înainte de a-l prepara, ficatul de iepure se ţine într-un vas în care ai turnat lapte. Laptele îi va tăia din gustul amar, îl va face mai pufos şi mai dulce. Ficatul de iepure te va costa în jur de 32,33 lei kg. Ficatul de raţă costă mult mai mult, preţurile ajungând şi până la 140 de lei kilogramul.  

Mezeluri din carne de curcan

Pulpe, piept, aripi sau preparate din carne de curcan precum mici şi cârnaţi. Iată o alternativă pentru carnea de porc. Micii te costă aproximativ 25 de lei kilogramul, în timp ce cârnaţii ajung până la 30 de lei kilogramul. Dacă din pulpe şi piept poţi prepara fripturi la cuptor delicioase, micii şi cârnaţii pot fi puşi pe grătar.

Alege fructe de mare

Ceva cu adevărat impresionant care va stârni admiraţia tuturor invitaţilor la masa de Crăciun sunt preparatele din peşte şi fructe de mare. Alege pentru masa festivă scoici negre, caracatiţă, homar, pui de sepie, icre sau carne de scoică. Preţurile diferă în funcţie de magazin dar şi de produse: un kilogram de scoici negre ajunge până la 25 de lei, în timp ce un kilogram de pui de sepie te va costa 27,28 de lei.

Pentru Crăciun, cumpără şi produse semipreparate. La Lidl vei putea alege dintr-o gamă foarte largă de sortimente.

- Raţă umplută cu mere şi mandarine cu sos de portocale - 59,9 lei, 2 kg;- Fazan sălbatic vânat în Scoţia - 39,9 lei, 900 g;- Piept de raţă afumat şi feliat - 15,9 lei, 90 g;- Cocktail de creveţi uriaşi în sos - 11,9 lei, 180 g;- Preparat franţuzesc din ficat de raţă - 34,9 lei, 230 g;- Somon cu migdale - 19,9 lei, 4 bucaţi de 45g;- Supă de homar - 9,9 lei.

Ce fructe exotice găseşti în magazine


    Ce punem pe masa de Crăciun?
Ce punem pe masa de Crăciun?
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net