Nu puteţi voi să mă alegeţi cât pot eu să fur

Ultima actualizare:

    Foto: Mediafax/Inquam photos
Foto: Mediafax/Inquam photos

Cel mai cunoscut obiectiv din Jilava este chiar închisoarea din localitate. Probabil că din acest motiv, domnul primar Andrei Mladin s-a gândit să se asigure că lucrurile merg strună la penitenciar. Aşa că petrece mai mult timp după gratii decât afară. E drept că fără voia dânsului. Cu toate acestea, locuitorii micii comune aflate la marginea Bucureştiului îl votează de parcă ar fi cel mai cinstit dintre ei.

2012, alegerile locale. Primarul în funcţie Andrei Mladin este ales pentru un nou mandat. Nimic ciudat până aici. Numai că, în momentul realegerii, susnumitul se afla de mai bine de 6 luni după gratii. El a ajuns primar fluierând, fără să îşi facă măcar o zi de campanie electorală, pentru că se afla în spatele gratiilor după ce pretinsese jumătate de milion de euro mită pentru intabularea unui teren, sumă din care a primit 50.000 de euro. Localnicii au ştiut ce acuzaţii i se aduc, dar nu le-a păsat, aşa că Mladin a câştigat atunci alegerile în calitate de candidat independent cu peste 60% din voturi. El a fost adus de poliţişti în cătuşe pentru a depune jurământul, iar localnicii l-au aplaudat în timpul ceremoniei. Început glorios de mandat.

2012 – 2016. Urmează un mandat ”glorios” pentru domnul primar Andrei Mladin. Primele luni de mandat, mai exact până în ianuarie 2013, a stat liniştit după gratii. În propria localitate. Apoi a fost trimis în judecată şi eliberat pe perioada procesului. Edilul nu a avut însă prea mult de-a face cu treburile primăriei, fiind suspendat de Consiliul Local pe perioada desfăşurării procesului. În martie 2014, Mladin a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este însă definitivă, aşa că dom’ primar rămâne în libertate. Edilul a contestat decizia magistraţilor la Curtea Supremă şi aşteaptă acum finalul.2016, alegerile locale. După o condamnare de 7 ani, în primă instanţă, şi după un mandat în care nu a făcut nimic pentru oamenii din Jilava, asta şi pentru că a fost mai mult suspendat decât în funcţie, domnul Mladin e hotărât. Candidează din nou. Dar nici oamenii din Jilava nu se lasă mai prejos şi-l votează. Şi astfel, Adrian Mladin este ales primar pentru încă patru ani. Iar proaspătul edil a sărbătorit în felul lui realegerea: cu o pereche de cătuşe la mâini. Nu din acelea roz... Marţi, casa şi biroul primarului au fost percheziţionate, iar la final primarul a fost încătuşat pentru 24 de ore şi dus în spatele gratiilor, în aşteptarea deciziei instanţei. De data asta, el este acuzat de luare de mită, spălare de bani şi fals în declaraţii.

În puţinele momente de  libertate, Mladin mai  ajunge şi pe la Primărie
În puţinele momente de libertate, Mladin mai ajunge şi pe la Primărie

Închisoarea, cel mai cunoscut obiectiv

Comuna Jilava din judeţul Ilfov este singura din judeţ care nu are alte localităţi în subordine. A devenit cunoscută pentru că este sediul celei mai mari şi mai faimoase puşcării din România. Populaţia este de 9.639 de locuitori şi creşte la 12.223 de locuitori dacă luăm în considerare şi deţinuţii din penitenciarul Jilava. Comuna se află amplasată la sud de Bucureşti, de-a lungul şoselei DN5 şi a căii ferate ce leagă Bucureştiul de Giurgiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net