Ne-aţi scumpit carburanţii ca să vă scoateţi amenda?

Ultima actualizare:

    Alexandru Negoiţă, 39 de ani, din Bucureşti,  are numai cuvinte „dulci”  pentru companiile petroliere  care-i fură banii din buzunar
Alexandru Negoiţă, 39 de ani, din Bucureşti, are numai cuvinte „dulci” pentru companiile petroliere care-i fură banii din buzunar

Nici nu a primit bine vestea că a fost amendată cu aproape 120 milioane de euro că, Petrom a şi majorat preţurile carburanţilor. E „doar" a treia scumpire pe anul acesta! Acum, un litru de benzină ajunge la circa 5,65 de lei, iar unul de motorină, la 5,85 de lei.

Nici nu a trecut încă prima lună din an că Petrom, compania petrolieră cu cel mai mare profit din România, a scumpit carburanţii pentru a treia oară.

Ieri, preţurile benzinelor şi motorinelor comercializate în reţeau proprie au crescut cu 9 bani pe litru. Aşa că, faţă de ultima zi a lui 2011, acum, preţurile sunt mai mari cu 19 bani/litru la benzină şi cu 26 de bani/litru la motorină.

simeon stalpnicul png

Dacă la 1 ianuarie, au majorat preţurile, în special la motorină, motivând creşterea accizei şi a cursului de schimb, în 6 ianuarie şi ieri, Petrom a motivat creşterea cotaţiilor internaţionale la benzină şi motorină.

Deşi, Petrom foloseşte circa 45% din materia primă din zăcămintele proprii. În plus, majorările au fost făcute la numai două zile după ce OMV Petrom a primit o veste usturătoare: Consiliul Concurenţei a dat o amendă de 504 milioane de lei, adică aproximativ 120 milioane de euro, pentru că, în 2008, Petrom a fost iniţiatorul unor discuţii cu alte patru companii prin care s-au pus de acord pentru scoaterea de pe piaţă a unui sortiment de benzină.

Zilele următoare, toate celelalte companii vor majora preţurile pentru a ţine pasul cu OMV Petrom, mai ales că şi ele au primit amenzi totalizând circa 375 milioane de lei, adică 87 de milioane de euro.

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net