Minunile Cuvioasei Parascheva la Biserica Sfânta Vineri Nouă

Ultima actualizare:

    Biserica Sfânta Vineri Nouă din Bucureşti adăposteşte o parte din moaştele Cuvioasei ParaschevaFoto: arhiva Click!
Biserica Sfânta Vineri Nouă din Bucureşti adăposteşte o parte din moaştele Cuvioasei ParaschevaFoto: arhiva Click!

În Biserica Sfânta Vineri Nouă din București, cu hramul Cuvioasei Parascheva, vin să se roage la racla cu moaștele Maicii noastre Parascheva credincioși din București și din numeroase localități din Muntenia.

În timpul anului, zilnic, după slujbe, am întâlnit credincioși  adunați în jurul raclei, care adăpostește părticele din sfintele moaște ale Cuvioasei, rugându-se în liniște. În același timp, lângă racla  cu moaștele Cuvioasei credincioșii depun zi de zi, zeci de acatiste . Rugăciunile lor și ale preoților sfântului lăcaș sunt ascultate de Cuvioasa Parascheva. S-a dus vestea că rugile celor necăjiți, înălțate în Biserica Sfânta Vineri Nouă  au fost ascultate. În ajunul praznicului, am stat de vorbă cu credincioși veniți să-i mulțumească Cuvioasei Parascheva pentru minunile pe care aceasta le-a înfăptuit în viața lor.

O asistentă medicală și-a recuperat portofelul cu bani

La racla cu moaștele Cuvioasei Parascheva am întâlnit-o pe Alina G. din București. Ea a venit să-i mulțumească Maicii Parascheva că a reușit să-și recupereze portofelul cu bani, dispărut chiar din cabinetul unde lucrează. Ea a vrut să meargă la chioșcul spitalului să cumpere ceva de mâncare. A scos portofelul din poșetă, dar a sunat telefonul. În timp ce vorbea la telefon cu  o colegă din altă secție, pacientul a fugit din cabinet.  Acesta venise în cabinet să primească o rețeră ,  lăsată de doamna doctor, care era la vizita medicală. La scurt timp, asistenta a observat că portofelul lăsat pe birou nu mai era. Ea l-a căutat tânăr pe holuri, a întrebat la poartă, dar pacientul grăbit era de negăsit. Acasă, asistenta i-a povestit mamei necazul și a rugat-o s-o împrumute cu bani.  La sfatul mamei, Alina s-a rugat  la racla Cuvioasei Parascheva  în zilele vineri . După patru săptămâni, asistenta a fost căutată la cabinet de o bătrânică.  Cu un glas marcat de supărare, bătrânica a scos din modesta ei geantă portofelul furat. Aceasta și-a cerut iertare în numele nepotului ei care-i face numai necazuri și i-a restituit portofelul. Deși are o pensie modestă, bătrânica a completat în portofel suma de 100 lei, cheltuită de nepotul ei, rușinea familiei, cum îl numește ea. Mama băiatului este la muncă în străinătate și bunica are grijă de leneșul ei nepot, pe care-l ceartă de câte ori acesta face prostii.   

S-a căsătorit cu un băiat minunat

Am cunoscut-o pe Maria, o tânără ingineră , în sfântul lăcaș. Cu o mână sprijintă de raclă și cu privirea îndreptată spre icoana Cuvioasei Parascheva, ea s-a rugat minute în șir. Bucuria i se citea pe chip. La plecare, a mărturist că a venit să-i mulțumească Cuvioasei Parascheva pentru că a salvat-o de la un mare necaz. Nu s-a căsătorit cu cel pe care-l considera omul ideal, un tânăr pe care l-a cunoscut cu patru ani în urmă. După o vreme, Maria a observat că omul iubit era din ce în ce mai violent și bea numai tării. Luni de zile ea a încercat să-l convingă să se cumințească. Când spera că totul va fi bine, omul iubit s-a logodit, fără să-i spună, cu o colegă de serviciu. Când a auzit, Maria a plâns zile în șir. A mers la duhovnicul ei și i-a mărturisit tot necazul. Preotul a îndemnat-o să se roage la racla cu moaștele Cuvioasei din Biserica Sfânta Vineri Nouă pentru că Sfânta are s-o ajute să treacă peste această decepție. Mai mult, dacă va posti în zilele de vineri, în mod sigur, Maica Parascheva are să-i aducă în cale norocul.  Ea ascultat cu mare atenție povața duhovnicului. După trei luni, Maria a mers la un eveniment la compania unde lucrează și acolo l-a cunoscut pe Marius, fratele unei colege. A fost un miracol pentru Maria să cunoască un băiat minunat, cu un caracter total opus, în comparație cu  fostul prieten. După alte trei luni, Maria s-a căsătorit cu Marius și la eveniment au participat toți colegii.

Cuvioasa Parascheva este unul dintre cei mai importanţi sfinţi din calendarul ortodox românesc
Cuvioasa Parascheva este unul dintre cei mai importanţi sfinţi din calendarul ortodox românesc

La un târg, gospodarii păgubiți au găsit vacile furate

Într-o dimineață, o familie de lângă Ploiești a constatat că din grajdul gospodăriei au dispărut două vaci superbe. În zonă, se dusese vestea că laptele vacilor furate era de calitate, iar familiile cu copii bolnăvicioși se aprovizionau cu lapte de la acei gospodari. Cine le-a furat vacile fără ca acestea să facă zgomot ? Gospodarii s-au frământat și au mers din casă în casă să întrebe dacă cineva a auzit despre necazul lor. Soția gospodarului era o persoană religioasă. O prietenă a îndemnat-o să de roage la Cuvioasa Parascheva s-o ajute să afle unde sunt vacile lor. Prietena familiei păgubite era convinsă că problema se va rezolva, pentru că și ea a scăpat de un mare necaz cu doi ani în urmă , rugându-se la racla cu moaștele Maicii noastre Parascheva. Soția gospodarului s-a rugat așa cum i-a sugerat prietena ei. La scurt timp, doi vecini au venit în mare grabă la poarta gospodarilor păgubiți și le-a recomandat să meargă într-un sat vecin la târgul organizat de Sfântă Mărie, pentru că un străin ciudat are două vaci de vânzare asemănătoare cu cele furate, deși acestea sunt acoperite pe spate cu pături. Și, într-adevăr, acelea erau vacile furate. Vânzătorul vacilor, susținea că le-a cumpărat de la o persoană serioasă, dar trebuia să le vândă pentru că vacile erau  pretențioase la mâncare. După multe certuri, cel care voia să  vândă vacile a dispărut în mulțime, de teamă să nu ajungă la poliție.

S-a rugat la ușa bisericii să scape de navetă

Am vorbit cu Doru, un  navetist care voia să-și găsească o slujbă mai bună și să scape de navetă. El pleca dimineața lângă Ploiești,  iar seara se întorcea târziu de la locul de muncă și nu reușea să intre în Biserica Sfânta Vineri Nouă din București. Auzise de la colegele de serviciu că este bine să se roage și să-i ceară ajutorul Cuvioasei Parascheva. În  disperarea lui, s- a hotărât  să se roage pe treptele bisericii seara, când biserica era închisă. Înainte de a pleca spre casă, navetistul s-a  rugat timp de o săptămână în fața ușii bisericii cerându-i Cuvioasei să-l ajute să scape de navetă. Spre uimirea prietenilor care se amuzau că Doru se roagă pe treptele bisericii, Doru a fost ajutat de un trecător...Acesta l-a întrebat de ce, seară de seară, se roagă acolo. Din vorbă-n vorbă, Doru a aflat că trecătorul era patronul unei firme care căuta un vânzător. Peste trei zile, Doru era bucuros că a găsit un job aproape de casă!     

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net