Ministrul Muncii amenință patronii cu controalele

6-foto-baza-salarii.jpg

Lia Olguța Vasilescu pune tunurile pe privați

”Revoluția fiscală” a creat un scandal imens. Potrivit noilor modificări aduse Codului Fiscal, adoptat prin Ordonanță de Urgență, contribuţiile sociale vor trece de la angajator la angajat, de la 1 ianuarie 2018.

Măsura a fost contestată de patronate, sindicate şi chiar de primari, care au  avertizat că acestea vor duce la reduceri de lefuri şi la pensii mai mici, pentru că nu poți obliga patronii să majoreze salariul brut. Iar preşedintele Klaus Iohannis a etichetat măsurile Guvernului drept cârpeli şi a îndemnat Executivul să se mai gândească.

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a declarat răspicat că trecerea contribuțiilor în sarcina salariaților nu va afecta buzunarul omului de rând și că dacă se va întâmpla așa ceva patronul este vinovat. Ca să împiedice eventualele micșorări de salarii în mediul privat, demnitarul a anunțat că inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă vor face controale. ”Vor merge ca să le explice metoda de calcul și să motiveze eventualele scăderi”, a anunțat Vasilescu la România TV.

Loading...