Mii de pelerini sunt aşteptaţi duminică la mormântul lui Arsenie Boca

Ultima actualizare:

    Turişti din toate colţurile ţării se vor ruga la mormântul duhovnicului
Turişti din toate colţurile ţării se vor ruga la mormântul duhovnicului

Mănăstirea Prislop din Ţara Haţegului e pregătită de sărbătoare. Duminică e ziua Sfântului Apostol şi Evanghelist Ioan, ocrotitorul aşezării religioase.

Vizitatorii vor fi bine-veniţi în weekend la Mănăstirea Prislop, locul unde este înmormântat duhovnicul Arsenie Boca. Pe 8 mai, de ziua Sfântului Apostol şi Evanghelist Ioan, e hramul lăcaşului religios din Ţara Haţegului. Mănăstirea Prislop este  una dintre cele mai populare destinaţii pentru turişti şi pelerini. Aşezarea are o vechime de şapte secole şi este monument istoric, însă celebritatea i se datorează faptului că Arsenie Boca a slujit şi a fost înmormântat aici.

Arsenie Boca (29 septembrie 1910 – 28 noiembrie 1989) e considerat una dintre personalităţile ortodoxiei româneşti. A fost călugăr, teolog şi pictor de biserici, stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus (Braşov) şi la Mănăstirea Prislop (Hunedoara). În anii ‘50, a fost închis în beciurile Securităţii din Braşov, apoi a fost dus la Canal, ajungând şi la închisorile Jilava, Timişoara şi Oradea. Duhovnicului îi sunt atribuite o serie de minuni săvârşite până în 1989, anul în care a trecut la cele sfinte.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net