Mii de oameni au protestat azi în toată ţara

proteste.jpg

Bucureştenii şi-au dat întâlnire la intrarea în Parcul Herăstrău
Bucureştenii şi-au dat întâlnire la intrarea în Parcul Herăstrău
Citeste tot despre: 

În Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară a avut loc azi primul protest major împotriva despăduririlor abuzive, care au lăsat România, în numai câţiva ani, cu mai puţin de jumătate din suprafaţa împădurită pe care o avea în 1989.

Mii de oameni s-au organizat pe reţelele de socializare şi au ieşit pe străzi, în marile oraşe ale ţării, ba chiar şi în străinătate. Cei mai mulţi au fost la Bucureşti (circa 10.000), Cluj (4.000), Oradea (2.000) şi Braşov (1.200).

“Situaţia este cu atât mai gravă cu cât în România există jumătate din suprafaţa totală de pădure virgină din Uniunea Europeană, iar la nivelul clasei politice avem numai complicităţi cu beneficiarii despăduririlor abuzive, indiferent de guvernanţii care s-au succedat la putere în ultimii 25 de ani. Astfel, în anticamera despăduririlor abuzive – retrocedările ilegale de păduri – îi avem acum pe îndosariaţii Viorel Hrebenciuc, Ilie Sârbu (socrul lui Victor Ponta!), Dan Şova, „Prinţul” Paul, Tudor Chiuariu, Valeriu Stoica etc.”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

protest_alba_iulia.jpg

Protest la Alba Iulia
Protest la Alba Iulia

protest_iasi.jpg

S-a ieşit în stradă şi la Iaşi
S-a ieşit în stradă şi la Iaşi

protest_cluj.jpg

Proteste la Cluj
Aşa s-a protestat la Cluj
Loading...