Medic: Neoficial, numărul infectărilor în România ajunge și la 100.000 pe zi

Ultima actualizare:

    Mulți bolnavi de COVID, asimptomatici, circulă pe stradă fără să știe că sunt infectațiFoto: Inquam Photos
Mulți bolnavi de COVID, asimptomatici, circulă pe stradă fără să știe că sunt infectațiFoto: Inquam Photos

Chiar dacă Grupul de Comunicare Strategică anunță în fiecare zi, la ora 13.00, circa 10.000-16.000 de infectări pe zi, medicii și epidemiologii știu că, în realitate, numărul este mult mai mare.

Unii au simptome, dar nu se testează, spunându-și că „e doar o răceală”, mulți alții sunt asimptomatici și ies în comunitate fără să știe că sunt infectați.

„La nivelul fiecărei persoane pozitive trebuie să mai calculăm 8-10 în spate care sunt asimptomatici și de care nu se știe. Asta este regula simplă”, a declarat duminică medicul Adrian Streinu Cercel, potrivit Hotnews. Este de acord și dr. Gabriel Tatu-Chițoiu de la Spitalul Floreasca: „Numărul real de infectări zilnice nu este de 15-16.000 pe zi (date oficiale), ci de 80.000-100.000 pe zi. Și numărul decedaților prin COVID este mai mare decât cel oficial. Unii nu se internează sau refuză internarea și decedează la domiciliu”, a scris medicul într-o postare pe Facebook.

Celor care se vaccinează acum cu prima doză le atrage atenția că sunt încă vulnerabili: „Vaccinați-vă, dar stați deoparte! Nu vă amăgiți cu «protecția» după prima doză. Veți fi pe deplin protejați abia la 14 zile după rapel. Până atunci, evitați contaminarea”, recomandă dr. Gabriel Tatu-Chițoiu.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net