Medalie de bronz la Europenele de tăiat lemne

6-act-taietori-lemne.jpg

Elevii din Bistriţa au făcut furori în Elveţia
Foto: adevarul.ro

Au dat lovitura! Trei puşti din Bistriţa sunt aşi în mânuirea drujbei.

Ei au reuşit să urce România pe locul trei la Concursul European de Competenţe în Silvicultură. La competiţie au participat elevi de la licee silvice din 18 ţări. Hăngănuţ Cristian (18 ani), din Mureşenii Bârgăului, Leontin Guşă (17 ani), din Şanţ, şi Hutopilă Valerian (17 ani), din Cârlibaba, învaţă la Colegiul Silvic “Transilvania” din Năsăud.

Cei trei provin din familii de pădurari şi au început să taie lemne încă de când au început să meargă. Competiţia europeană a fost găzduită de Mainfeld (Elveţia), satul faimoasei Heidi, personajul cărţii pentru copii scrise de Johanna Spyri. Proba preferată de români este cea de „cepuit” - curăţarea unui buştean de crengi. Performanţa elevilor bistriţeni este de 19 secunde, scrie adevarul.ro. De altfel, românii s-au clasat pe locul al doilea la această probă.

 

Loading...

Citește și

  • Lotul României, format din ardeleni, munceşte pe brânci în acest weekend la Gilău. Cei mai experimentaţi bărbaţi din ţară în tăiatul de lemne vor crăpa zeci de butuci astăzi şi mâine, când au loc calificările pentru Campionatul Mondial de Tăiat Lemne, care va avea loc la Tirol, în luna septembrie.

  • Numele lui este Ernie Torres, soldat în Marina Americană, şi a ajuns faimos în întreaga lume după ce a făcut un lucru cel puţin inedit. Omul a reuşit să spargă cu mâinile goale 12 plăci de lemn, în timp ce se afla în aer, după ce a sărit dintr-un avion aflat la 4876 de metri.