Maria Cârnaț a născut șapte copii și arată ca o păpușă. 10 sfaturi de la familia cu 9 suflete, care nu a dorit bonă

Ultima actualizare:

    Teodor și Maria Cârnaț, alături de cei șapte copii, într-una dintre cele mai frumoase fotografii de familiefoto: Facebook / Teodor Cârnaț
Teodor și Maria Cârnaț, alături de cei șapte copii, într-una dintre cele mai frumoase fotografii de familiefoto: Facebook / Teodor Cârnaț

Superba poveste prezentată de jurnaliștii de peste Prut pare desprinsă din cărțile lui Charles Dickens sau din filmele Disney. Soții Maria și Teodor Cârnaț cresc împreună șapte copii, cel mai mic având un an și jumătate, iar cel mai mare, aproape 13 ani. Tănăra mamă, care nu a dorit să apeleze la o bonă, a povestit pentru presa din republica Moldova cum decurge viața într-o casă cu nouă suflete.

Tocmai când ne pregăteam să spunem că Teodor Cârnaț l-a egalat pe Cristian Borcea la numărul de copii, am descoperit că avocatul și profesorul de peste Prut are opt, nu șapte copii. „Primul născut, din prima căsătorie, e o fată. Am fată mare, are 23 de ani, e studentă la Drept în Italia. Sunt foarte mândru de ea", a declarat Teodor Cârnaț pentru publicația shok.md.

Numele celor șapte copii încep cu M și T, inițialele părinților

Teodor Cârnaț are o carieră extrem de ramificată în politică, avocatură, învățământ, despre care ziarul Adevărul a scris aici, însă cele mai mari realizări le consideră pe cele din plan personal. Are acasă un boboc de soție, pe nume Maria, care i-a dăruit șapte copii, unul mai frumos ca celălalt.

Pe parcursul primelor patru sarcini, tânăra mămică a reușit să-și susțină și teza de doctor în drept constituțional
Pe parcursul primelor patru sarcini, tânăra mămică a reușit să-și susțină și teza de doctor în drept constituțional

Iată cum își prezenta familia Teodor Cârnaț, în vara anului trecut, într-un interviu pentru sputnik.md. Cei șapte pici au vârste cuprinse între 12 ani și 10 luni (vârstele sunt din iulie 2019, de la momentul interviului). Numele lor încep cu „M” și „T”, inițialele părinților, Maria și Teodor, și au o semnificație aparte. „Teo are 12 ani, Manuela, 11, Mateo - nouă, Teia are șapte ani, Tadeo - 4, Malvina – doi și Tamia va împlini 10 luni. Ultima este foarte cuminte. Parcă o crește Dumnezeu. Este foarte pozitivă, zâmbește, mănâncă tot ce îi dai. Participă cu ceilalți la joc. Am observat că, în general, ultimii, Tamia, Malvina și Tadeo sunt mai independenți, mai liberi”, adaugă Teodor Cârnaț. 

  • „În ultimul timp aud tot mai frecvent cuvântul eroi. Consider că nu suntem niște eroi. Pe vremea bunicilor noștri, să ai șapte copii era ceva obișnuit, chiar uzual. Și bunicii noștri nu aveau posibilitățile noastre. Nu aveau încălzire centralizată sau mâncare gata gătită. Le era mult mai greu”, spune Marina Cârnaț pentru sursa mai sus menționată.
  • „Noi nici nu am avut bonă, deoarece considerăm că copiii trebuie să preia de la noi sau de la bunei deprinderile pe care le avem, dar nicidecum de la străini".
  • „Eu nu prea gătesc bucate care necesită mai mult de o oră. Încerc să gătesc ceea ce se face mai repede. Și în general, sunt mai minimalistă. În sufragerie am doar masa și scaunele, în living avem doar canapea și televizorul, adică nu prea avem obiecte pe care să se pună praful și să am de lucru foarte mult”, adaugă Marina Cârnaț pentru sputnik.md.
  • Maria Cârnaț a scris o listă cu ponturi pentru familiile numeroase
  • „Cât costă să ai o familie numeroasă? ⁣Eu nu voi scrie o sumă! Însă vreau să combat ideea că, a avea mai mult de 2 copii și să trăiești confortabil, ar fi de domeniul luxului!⁣ ⁣Nu știu cum e la alții, dar eu va zic cum e la noi: ⁣
  • Familiile numeroase nu primesc asistență socială suplimentară, totul e pe cont propriu;⁣
  • Cel mai scump din tot e locuința: noi trăim în casa noastră, dar dacă planifici să ai mai mulți copii, eu consider că și într-un apartament cu 3-4 odăi, dacă acestea sunt mari, e posibil de amenajat spațiul spre binele tuturor;
  • Copiii noștri au mers doar la o grădinița publică, de lângă casă;⁣
  • Acum copiii merg la scoala publică, de lângă casă;
  • Activitățile extrașcolare le alegem tot cele publice, unde sunt taxe foarte accesibile (ai noștri se ocupă cu muzică, judo, înot, tenis), tot în regiuni apropiate de casă”.
  • Haine cumpăr mai mult doar fiului și fiicei mai mari, și celorlalți cumpăr nou atunci când au nevoie (minimalism);
  • Lucruri pentru copii (căruț, pătuț, fotoliu auto, bicicletă etc.) sunt folosite din copil în copil și în majoritatea cazurilor am cumpărat second hand;⁣
  • Investiția cea mai mare este în alimentație, dar eu nu fac provizii. Prefer să cumpăr zilnic proaspăt, decât cu kilogramele și să se altereze;⁣
  • Mașină avem un minivan cu 9 locuri (chiar dacă planifici doar 3-4 copii, cumpără din start una cu 8-9 locuri)
  • Vacanțele le alegem doar după buget. Călătorim cu mașină. Așadar, nu economisim tot anul doar că să ajungem într-o destinație cu avionul și să stăm la un hotel de 5 stele. Prioritar e să petrecem timpul împreună, dar nu locul”, a mai adăugat Marina Cârnat.

Citește și:

FOTO EXCLUSIV Anca Serea, cu şase copii la restaurant. Cum arată în viaţa de zi cu zi mămica-eroină

Anca Serea, gravidă a șasea oară, șochează: “Ne dorim și al șaptelea copil”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net