Maraton de vaccinare, în premieră la Timișoara

gettyimages-1301064852.jpg

medic cu seringa
Sunt pregătite 10.000 de doze de Pfizer
foto: GettyImages

Timișoara pregătește un maraton de vaccinare, în perioada 23-25 aprilie. Timp de 64 de ore, peste 500 de medici și asistenți voluntari de la toate spitalele vor imuniza non-stop, inclusiv pe timpul nopții. Ținta autorităților este ca în cadrul acestui demers unic în țară să fie vaccinați 10.000 de oameni.

 „Dorim să facem acest lucru voluntar, în puținul nostru timp liber, pentru că vedem din experiența altora, a Israelului, a Marii Britanii, că aceasta este calea pentru a ne recuceri libertatea, pentru a reveni la normalitate. Acțiunea este o premieră în România. Vaccinarea se va face în circa 30 de fluxuri, atât pe timp de zi, cât și de noapte. Suntem pregătiți, am oficializat toate documentele necesare. Am discutat cu dl. Doctor Gheorghiță, care ne va aloca seruri Pfizer”, a explicat pentru Mediafax medicul Dorel Săndesc, șeful Asociației medicilor ATI din România, principalul organizator al acțiunii. Accesul la vaccinare în cadrul acestei acțiuni se face pe bază de programare pe platforma online sau prin call center. 

maraton-vaccinare-timisoara.png

afișul maratonului de vaccinare de la Timișoara
Timp de 3 zile, la Timișoara se va vaccina la foc continuu

Inclusiv primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a făcut apel către populație să mergă în cele trei zile de maraton să se imunizeze. „Timișoara are șansa să fie primul oraș liber de Covid-19 dacă ne vaccinăm. Dacă știu ceva, e că timișorenii sunt solidari la greu, de aceea îi chem pe toți cei care nu s-au vaccinat încă să pună umărul pentru orașul lor, pentru școli redeschise, pentru viața sportivă și culturală a orașului, pentru afacerile locale, pentru normalitatea de care ne e dor tuturor. Sute de voluntari medici și asistenți de la toate spitalele timișorene și studenți mediciniști, societatea civilă și întreaga administrație publică locală își unesc forțele într-o inițiativă comunitară fără precedent, cu un scop unic: victoria prin vaccinare a Timișoarei, în fața pandemiei. Vor fi 3 zile de maraton, non-stop și vor fi 10.000 doze de vaccin Pfizer, la Centrul Regional de Afaceri CRAFT (Bd. Eroilor de la Tisa, nr. 22)”, a scris pe pagina sa de Facebook primarul Timișoarei.

Loading...
 
 

Citește și

  • Polițistul oprește un șofer în trafic

    Închiderea magazinelor la ora 18.00 și limitarea circulației după ora 20.00 au fost printre cele mai controversate măsuri luate de autorități, în contextul pandemiei. Au stârnit dezbateri, proteste în toată țara, mulți reclamând că aceste reguli fac mai mult rău decât bine. Profu' de sănătate publică Răzvan Cherecheș susține, însă, că ele sunt perfect corecte și funcționează. Iată cum explică!