Maimuţele din «Cartea Junglei», înlocuite cu acrobaţi

6-act-img_8162.jpg

Iată ce vei vedea în primul spectacol de la Circul Globus, după ce au fost scoase animalele din arenă
Foto: Sever Gheorghe

Click! a aflat care va fi primul spectacol fără animale ce se va prezenta la Circul Globus. Este vorba de “Cartea Junglei”, care va avea premiera pe 9 aprilie, în colaborare cu Teatrul Ion Creangă. În loc de maimuţe vor fi gimnaste, iar pantera Bagheera şi ursul Baloo vor fi actori.

“Vom face primul pas din şlefuirea acestui diamant, numit Circul Globus. Este un spectacol bazat pe o poveste jucată de actori, în care se introduc numere de circ”, ne-a declarat Bogdan Stanoevici, noul director al circului.

Zoom
Bogdan Stanoevici, directorul circului, supervizează repetițiile
Foto: Sever Gheorghe

Artiştii acestei instituţii vor avea 14 apariţii în “Cartea Junglei”, de la numere de clovni la jonglerie şi acrobaţie. În unele momente, actorii şi artiştii de circ vor face schimb de roluri, iar prestaţiile lor vor fi complementare în timpul spectacolului de 90 de minute.

Zoom
O poveste celebră, fără animale, iată pariul mai-marilor Circului Globus

Reprezentaţiile vor avea loc de marţi până vineri, de la ora 10.00, sâmbăta, de la ora 15.00 şi duminica, de la ora 11.00, până la jumătatea lunii iunie. Biletele vor costa 18 lei în timpul săptămânii şi între 25 şi 60 de lei, pentru evenimentele de sâmbătă şi duminică.
Bogdan Stanoevici ne-a dezvăluit ce se mai întâmplă cu cele 78 de animale rămase în proprietatea instituţiei după renunţarea la numerele de dresaj. Există deja cereri de la trei grădini zoologice din ţară, Braşov, Galaţi şi Ploieşti, pentru a primi unele exemplare.

Zoom
În locul drăgălașelor maimuțe, vor evolua mai mulţi acrobaţi îmbrăcaţi în costume speciale
Foto: Sever Gheorghe

“Vom încheia protocoale cu diferite ONG-uri pentru mutarea acestora. Avem pretenţia să putem urmări şi verifica unde vor fi duse. La şase luni vom controla amplasamentul şi modul cum sunt tratate de cei care le preiau”, a anunţat Stanoevici. Printre animalele care vor fi mutate se află 10 tigri, cinci lei, 22 de cai şi 10 cămile.

 

loading...
Loading...