«Maica Tereza» făcea farmece prin telefon

Ultima actualizare:

    Cea care se dădea drept  “Maica Tereza“ a fost săltată  ieri de poliţiştii prahoveni
Cea care se dădea drept “Maica Tereza“ a fost săltată ieri de poliţiştii prahoveni

„Maica Tereza” şi „părintele Anton”. Aşa se recomandau doi escroci care îţi ghiceau viitorul la...telefon. Din păcate pentru ei, nu şi-au ghicit şi propriul viitor. Ar fi văzut că îi aşteaptă cătuşele.

Între 100 de lei şi 200 de euro încasau doi escroci din Ploieşti, cunoscuţi sub numele de scenă „maica Tereza” şi „părintele Anton”.  Cei doi se foloseau de metoda ghicitului ca să-şi înşele victimele, spun anchetatorii. Mai exact, au postat anunţuri în mediul online că împacă familii dezbinate, aduc persoana iubită înapoi sau sporul în casă şi în afaceri. Creduli, oamenii plăteau însă nu se întâlneau niciodată cu cei care spuneau că au puteri miraculoase.

Ghicitul avea loc la telefon, după ce păgubiţii plăteau sumele cerute într-un cont bancar. Printre cei care le-au căzut în plasă se numără şi o femeie care a plătit 200 de euro ca să i se facă dezlegare de cununii. Şi ca ea mai sunt până acum indentificate 28 de persoane.

“Din cercetări a reieşit că, în perioada iulie 2015 - decembrie 2016, persoanele bănuite ar fi înşelat, prin metoda ghicitului, 29 de persoane domiciliate în afara judeţului Prahova. Părţile vătămate ar fi fost racolate prin difuzarea de anunţuri în mediul online. Prejudiciul cauzat este estimat, în prezent, la aproximativ 12.000 de lei”, a declarat Raluca Brezeanu, purtătorul de cuvânt al IJP Prahova.

De altfel, în acest dosar, ieri, poliţiştii de investigaţii criminale din Ploieşti, au efectuat două percheziţii în municipiul Ploieşti şi în comuna Valea Călugărească. Cei doi sunt bănuiţi de săvârşirea mai multor înşelăciuni şi au fost aduşi pentru audieri. De la domiciliile acestora, poliţiştii au ridicat, în vederea cercetărilor, suma de 800 de lei, mai multe telefoane mobile şi aproximativ 40 de grame de bijuterii.Potrivit poliţiştilor, „maica Tereza” şi „părintele Anton” nu sunt la prima „întâlnire” cu arestul, ei fiind cercetaţi şi în trecut pentru fapte similiare.


    “Părintele Anton“ nu e la  prima întâlnire cu poliţiştii
“Părintele Anton“ nu e la prima întâlnire cu poliţiştii

Top metode folosite de escroci

În ultimii ani, metode din ce în ce mai inovatoare de înşelăciune au lăsat sute de români fără banii din casă sau fără toate economiile. Escrocii se dovedesc extrem de buni psihologi şi maeştri ai disimulării, speculând emoţii puternice ale victimelor, dar şi orgoliul, neatenţia sau graba. Metode precum „Accidentul“, „Regele Cioabă“, „Chilipirul“ sau „Ghicitoarea“ sunt în top.

Dacă despre metoda “Accidentul” s-a tot scris, metoda “Regele Cioabă” este mai nouă. Iată cum funcţionează: mai multe femei opreau pietoni pe stradă, în general persoane de vârsta a treia, şi le spuneau, după caz, că s-au împlinit unul sau doi ani de la moartea regelui Cioabă. Le puneau de gât sau pe mâini bijuterii, gablonţuri despre care spuneau că sunt din aur masiv, păcălindu-i că sunt pentru pomenirea acestuia sau ceva similar, le scoteau bijuteriile lor şi le împachetau în ziare pe care le dădeau victimelor. Le spuneau apoi să nu le deschidă o zi sau două pentru că, altfel, binecuvântarea sau pomenirea nu mai aveau efect. Ceea ce nu ştiau victimele este că, profitând de neatenţia lor, în ziare erau împachetate bijuterii ordinare. Abia după ce le-au verificat la bijutier, unele victime au ajuns şi la Poliţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net