În locul brațului smuls pe şosea va avea o mână bionică

7-act-1.jpg

Georgiana a rămas fără mâna dreaptă într-un accident cumplit

A creat un precedent în justiţie şi nu s-a oprit aici! După ce a primit despăgubiri de un milion €, pentru că şi-a pierdut o mână într-un accident auto, Georgiana Ghegeliu a mai câştigat 100.000 €, bani pentru proteză.

Georgiana Ghegeliu, tânăra din Constanţa care a câştigat în 2014 un milion de euro daune morale de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, după ce şi-a pierdut o mână într-un accident, a mai câştigat un război.

„Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (n.r. fosta Companie de Autostrăzi) a fost obligată la plata a 400.000 de lei (n.r. 100.000 €), reprezentând daune materiale. Mai exact, sunt obligaţi să plătească o proteză bionică pentru Georgiana. Pentru că nu s-au supus deciziei, am trecut în faza de executare silită”, ne-a declarat avocatul fetei, Viorel Pâslaru.

 

Tot acesta ne-a spus că tânăra a rămas în ţară după ce a încasat suma de un milion de euro, nu doreşte să emigreze, iar mama ei, care lucra în Spania, s-a întors pentru a fi alături de ea. Cu toate astea, în ultimii zece ani, de când a rămas infirmă, viaţa Georgianei s-a schimbat total, fiind dependentă de ajutorul celor din jur. A reuşit cu greu să treacă peste durerea că este altfel. A înţeles târziu tot ce-i spuneau prietenii şi medicii, ani la rând. „Bine că trăieşti” sau „Eşti frumoasă, eşti tânără” erau doar nişte cuvinte care n-au reuşit, mult timp, să ajungă în sufletul şi în mintea fetei.

În 26 decembrie 2006, Georgiana mergea spre munte cu maşina când un parapet de pe marginea DN 13, care era rupt, a intrat în portiera automobilului condus de iubitul ei şi i-a străpuns braţul, de la nivelul cotului. Fata s-a trezit la spital. Multă vreme, nimeni nu i-a spus că nu mai are o mână. „Eram bandajată şi la mână şi la abdomen. Nu simţeam că îmi lipseşte o mână. Eu îmi simţeam mâna amorţită“, spunea Georgiana.

loading...
Loading...

Citește și

  • proces, ghegeliu, pretentii, CNADNR

    Georgiana Ghegeliu, tânăra din Constanţa care a câştigat, de curând, un milion de euro daune morale de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, după ce şi-a pierdut o mână într-un accident, a deschis un nou proces împotriva instituţiei.

  • “Îmblânzitoarea de roboţi”, aşa îşi spune, cu umor, Tedy Ursuleanu (29 de ani), de când pe braţul stâng i-a fost montată o mână bionică.  Tânăra care a rămas fără degetele de la mâna stângă în incendiul de la “Colectiv” învaţă, pur şi simplu, să facă lucruri care până acum un an i se păreau banale. Dar, Tedy este optimistă, are răbdare şi încredere că va reuşi.