La palatul «împăratului Iulian» a fost aprins focul

oiulia7-actu-4-2col-baza-iulian-priveghi.jpg

Sora şi fratele lui Iulian Rădulescu, la priveghi

Doliu mare la palatul din Sibiu al lui Iulian Rădulescu, ”împăratul romilor de pretutindeni”, care a murit joi dimineaţă la vârsta de 78 de ani.

”Este o pierdere pentru comunitate, a fost un lider al comunității romilor. Una peste alta a făcut o serie de lucruri bune pentru comunitate”, a declarat şi Dorin Cioabă, proclamat ”regele romilor”.

Rudele lui Iulian s-au adunat vineri la palat şi au pornit pregătirile pentru înmormântarea care va avea loc în cursul zilei de sâmbătă. Înainte de toate, fratele şi sora împăratului au aprins un foc în curtea casei în jurul căruia se va ţine şi consiliul de coroană.

Cei prezenţi vor desemna succesorul la tron, cel mai probabil în persoana fiului cel mare al lui Iulian. Cei veniţi la priveghi vor avea grijă ca focul să rămână aprins până în momentul în care mortul va fi dus la groapă. Aşa este tradiţia la romi!

Loading...

Citește și

  • Palatele impunătoare ale romilor bogaţi din oraşe precum Strehaia şi Buzescu sunt un subiect constant de discuţie, chiar şi pentru străini. Fotograful Sebastien Cuvelier, din Luxemburg, a călătorit prin ţara noastră şi a realizat o serie de fotografii cu casele romilor din cinci comunităţi. Rezultatul a fost o carte, "Gypsy Queens" (nr: "Reginele ţigănci"), publicată în 2013.

  • tigani sarbatoare

    Anual, în luna mai, sute de țigani din întreaga Europă merg în pelerinaj în orașul francez Saintes-Marles-de-la-Mer, lângă Arles, pentru a depune un omagiu patronului lor spiritual, "Black Sarah". Ei străbat continentul în caravanele lor multicolre sau călare pe cai și poartă o statuie care o înfățișează pe sfânta Sarah.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1