Cum se pot pregăti elevii încă de pe băncile școlii pentru o meserie de viitor

Ultima actualizare:

Alegerea unei cariere este una dintre cele mai importante decizii pe care o au de luat elevii din anii terminali de școală și unul dintre cele mai mari motive de stres pentru părinții acestora.

Stabilitatea locului de muncă și practicarea unei meserii „de viitor” cântăresc din ce în ce mai mult în hotărârea finală, atunci când e vorba despre alegerea domeniului în care vor lucra, dar în continuare pentru tineri contează și ca acest domeniu să li se potrivească, să fie dinamic și să le ofere oportunități de creștere în timp.

Retailul este un astfel de domeniu, iar vestea bună pentru cei aflați la început de drum este că își pot construi o carieră în retail încă din timpul liceului, prin programul de învățământ dual, Școala de Carte și Meserii, care îi pregătește pe elevi pentru meseria de comerciant-vânzător. Programul de calificare este conceput după metoda germană, care le oferă elevilor numeroase avantaje, printre care un mix echilibrat de între teorie și practică. Lidl se implică activ în formarea tinerilor care își doresc o carieră în retail și organizează stagii de practică în magazinele sale, pentru ca ei să capete experiență încă de pe băncile școlii. Astfel, aceștia au posibilitatea să termine liceul cu o meserie deja învățată și chiar cu oportunitatea unui loc de muncă la unul dintre cei mai apreciați angajatori din România.

Susținere financiară pe perioada studiilor

În cadrul programului de învățământ dual, elevii vor avea ocazia să învețe o meserie sub coordonarea unor echipe de specialiști, în timp ce sunt susținuți inclusiv financiar, prin nenumărate beneficii, pentru ca ei să se concentreze doar pe pregătire. Aceștia vor primi o bursă în valoare de 400 de lei/lună, acordată pe parcursul celor trei ani de școlarizare, transport decontat și masă de prânz asigurată pe durata stagiilor de practică din magazinele Lidl.

Certificare internațională

După absolvire, elevii vor primi un certificat de competențe recunoscut internațional pentru calificarea de comerciant-vânzător, având astfel oportunitatea de a se angaja în rețeaua de magazine Lidl din orice țară, nu doar din România.

O școală unde nu doar teoria contează, ci și practica

Pentru că teoria și practica fac casă bună împreună, Școala de Carte și Meserii  îi ajută pe tineri, prin stagiile de practică, să învețe direct de la cei mai buni specialiști și să aibă contact direct cu munca de zi cu zi, dar și cu provocările din retail. În plus, în funcție de rezultatele obținute pe durata programului, Lidl va selecta tinerii pasionați de retail și le va oferi oportunitatea de a se angaja în cadrul companiei. De exemplu, anul acesta, 10 dintre absolvenții promoției din anul 2017 vor face parte din echipa Lidl România și se vor bucura de toate avantajele și oportunitățile de avansare în carieră oferite de unul dintre cei mai apreciați angajatori din țară.

Cum pot beneficia elevii de programul dual Școala de Carte și Meserii?

Lidl le oferă absolvenților de școală gimnazială șansa de a face primii pași într-o carieră în retail începând cu anul școlar 2020-2021. Pentru acest lucru, cei interesați se pot înscrie în perioadele 29 iunie – 6 iulie și 22 – 24 iulie, la unul dintre liceele participante. Lidl susține clase de elevi în programul Școala de Carte și Meserii la Liceul Tehnologic „Elie Radu” din București, Colegiul Național Economic „Andrei Bârseanu” din Brașov, Colegiul Economic „Iulian Pop” din Cluj-Napoca, Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” din Iași, Colegiul Economic „George Barițiu” din Sibiu și Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timișoara.

Școala de Carte și Meserii în sistem dual se adresează elevilor care vor absolvi sau care au absolvit deja clasa a VIII-a și care nu au împlinit vârsta de 26 ani.

Mai multe informații despre oportunitățile oferite de Școala de Carte și Meserii găsiți pe: https://www.scoaladecartesimeserii.ro/  

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net