Întâmplări care vă aduc noroc de sărbători

Ultima actualizare:

    Locuitorii oraşului vor avea parte  de cel mai scump Revelion din ţară
Locuitorii oraşului vor avea parte de cel mai scump Revelion din ţară

Dacă aveţi oaspeţi în perioada sărbătorilor de iarnă, dacă trebuie să călătoriţi, să mergeţi în vizită la socri sau la naşi, tradiţia spune că trebuie să ţineţi seama de semnificaţia unor tradiţii ce vă aduc noroc şi vă ajută să ocoliţi ghinionul.

Atenţie la „urgenţele" din ziua de vineri

Dacă vreţi să petreceţi Anul Nou sau Sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul la rudele sau la prietenii care v-au invitat în altă localitate, nu plecaţi la drum în ziua de vineri, pentru că veţi fi urmărţi de întâmplări nedorite.

Când vreţi să faceţi mici retuşuri hainelor cu care vă îmbrăcaţi în ziua de Anul Nou, rezolvaţi problema până vineri. Mai există varianta ca retuşul pe care vi l-aţi propus să-l terminaţi până vineri seara. În caz contrar, haina respectivă are să vă poarte ghinion. De asemenea, în acest interval, nu schimbaţi lenjeria patului (aşternutul) în ziua de vineri.

Ce întâmplări vă aduc noroc

Dacă strănutaţi de cinci ori înainte de a pleca la petrecere, atunci veţi avea o seară reuşită şi veţi cunoaşte persoane agreabile şi utile.

Dacă aveţi oaspeţi, dacă aţi copt o pâine de casă sau dacă aţi cumpărat o pâine mare, fiţi foarte atenţi ca pâinea respectivă să nu stea răsturnată pe platou la masa sărbătorească de Noul An; dacă nu ţineţi seama de această tradiţie, nu veţi avea spor în ceea ce v-aţi propus, iar sărăcia va intra tip-til în casa voastră.

Atenţie cum vă îmbrăcaţi înainte de a pleca la petrecere. Dacă din grabă veţi îmbrăca un lucru pe dos sau dacă vă încheiaţi greşit la nasturii paltonului sau ai puloverului, şansele care v-au însoţit, până în seara respectivă, s-ar putea să vă părăsească.

Dacă în seara petrecerii beţi citronadă sau ceaiul preferat, iar licoarea se varsă pe hainele voastre, să fiţi siguri că vi se împlineşte o dorinţă, că întâmplarea este de bun augur.

Dacă în ajunul Anului Nou vă întâlniţi cu cineva care are în sacoşă sticle goale, pentru a alunga efectul ghinionului, să cumpăraţi imediat cel puţin trei sticle pline : cu suc, cu apă sau cu vin. Una dintre sticle s-o faceţi cadou unui om sărac.

Este un fapt dovedit că, atunci când faceţi un cadou oricât de modest unei persoane blânde din anturajul vostru, în anul care vine veţi avea relaţii armonioase cu persoane abile şi paşnice.

Ţineţi seama de visele voastre din ajunul Anului Nou! Dacă aţi avut un vis neplăcut, nu trebuie să-l povestiţi nimănui până la ora prânzului- nici rudelor voastre apropiate. În caz contrar, întâmplările nedorite din vis vor deveni realitate.

Dacă în ajunul Anului Nou, un păianjen alunecă pe hainele voastre, veţi primi veşti foarte bune şi, în curând, veţi avea un mare noroc.

Când apare Luna Nouă, trebuie să puneţi mâna pe un obiect de argint: când se împlineşte această tradiţie, veţi fi mai norocoşi şi mai bogăţi.

În curând, pe 1 ianuarie 2014, Luna Nouă este în Capricorn şi, dacă respectaţi tradiţia, aveţi şansa să vă întâlniţi cu propseritatea şi cu voia bună.

Fiţi prevăzători; înainte de a pleca la petrecere sau înainte de a primi oaspeţi: să nu aruncaţi gunoiul după asfinţitul soarelui, pentru că ghinioanele nu vor părăsi căminul vostru până la Sărbătorile Pascale.

Dacă rudele voastre sau prietenii de familie vor să vă dăruiască un portofel nou, amintiţi-le că trebuie să pună în el cel puţin trei bancnote, însoţite de urarea : „Să fie mereu plin!". Când acest ritual se împlineşte, sărăcia fuge departe de casa voastră. La fel trebuie să procedaţi când voi înşivă dăruiţi unei persoane apropiate un portofel nou sau o geantă nouă.

Nu daţi bani în ziua de Anul Nou, pentru că veţi da mereu bani în cursul anului care vine.

De asemenea, în noaptea dintre ani, nu trebuie să folosiţi foarfeca, nu trebuie să tăiaţi nimic cu foarfeca: pânză sau hârtie; tradiţia spune că, cel care nu respectă acest obicei, îşi taie singur norocul la bani pe tot parcursul anului următor.

Dacă în timpul petrecerii spargeţi din greşeală un pahar, nu trebuie să aveţi emoţii, pentru că întâmplarea are semnificaţii pozitive. Însă, atunci când spargeţi un pahar sau o cupă de culoare verde, veţi avea parte de griji şi de tristeţe.

În noaptea de Anul Nou, înainte de ora 12 noaptea, să vă puneţi bani şi busuioc în buzunare. Respecând tradiţia, atunci când Noul An bate la uşă, veţi avea noroc la bani, iar ghinioanele vor rătăci drumul spre casa voastră.

Când din greşeală împrăştiaţi beţele de chibrituri pe jos în casă, mai ales în bucuătărie, întâmplarea anticipează o serie de surprize foarte plăcute, însoţite de câştiguri neaşteptate.

Nu turnaţi nicio băutură-apă, suc, bere, vin într-un pahar care nu este complet gol. Tradiţia populară spune că, dacă turnaţi orice licoare într-un pahar care mai conţine câteva picături de băutură, prin acest gest veţi chema spiritele capricioase, dornice să vă sâcâie tot timpul, dacă n-aţi ţinut seama de această interdicţie.

Dacă mergeţi pentru prima dată în vizită la prieteni sau la rude, păşiţi peste prag cu piciorul drept, pentru ca relaţiile cu stăpâna casei să fie mereu armonioase.

În pragul Anului Nou este bine să rupeţi petalele unei flori de Crăciuniţă, rostind la fiecare petală ruptă incantaţia: „Am noroc în anul ce vine", „N-am noroc în anul ce vine" etc. Ultima petală ruptă (dacă este Da! sau Nu!) vă spune ce vă aduce anul care vine. „Oracolul" petalelor de Crăciuniţă se împlineşte.

Nu întoarceţi ultima filă a calendarului din luna respectivă sau din anul care se încheie, decât atunci când ziua sau anul s-a încheiat, pentru a nu complica bunul mers al proiectelor voastre majore.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net