Înşelat de nevastă, a primit 18 galbeni de la amant

Ultima actualizare:

    Romii se mândresc cu salbele  de galbeni pe care şi  le arată de obicei la nunţi
Romii se mândresc cu salbele de galbeni pe care şi le arată de obicei la nunţi

Asta da judecată! Un ţigan din Târgu Jiu a primit 18 galbeni, drept despăgubire, pentru că l-a înşelat nevasta. Contravaloarea galbenilor a fost de 40.000 lei şi a fost achitată de către amantul de o noapte al nevestei sale.

Un rom de 30 de ani, care locuieşte în cartierul Meteor din municipiul Târgu-Jiu, a fost nevoit să plătească 18 galbeni din aur, în urma unei judecăţi ţigăneşti. Bărbatul a petrecut o noapte cu o vecină de 15 ani, care era deja promisă altui bărbat.

La judecată au venit  zeci de etnici
La judecată au venit zeci de etnici

După ce s-a aflat de aventura celor doi, a început judecata ţigănească. Staborul l-a pedepsit, în urmă cu puţin timp, pe ţigan la plata a 18 galbeni către bărbatul înşelat. „Un bărbat de 30 de ani, cu trei copii, a fugit cu o puştoaică de 15 ani care era şi ea măritată. Stăteau în acceaşi curte, unde sunt trei-patru case. Şi-a lăsat nevasta şi a fugit cu ea. O noapte a stat cu ea, pe unde a stat. A doua zi au apărut, după ce au venit reclamaţiile. Ne-am dus toată echipa de romi krisinitori (judecători) şi am găsit fata cu el. Am luat-o înapoi şi l-am judecat pe loc pentru că a lăsat trei copii minori şi o femeie şi a plecat cu tânăra aceea. Pentru acestea l-am condamnat să plătească 20 de galbeni. Până la urmă, ne-a părut rău de părinţii lui şi i-am lăsat doi galbeni. Aşa că am stabilit să plătească  18 galbeni şi l-am despăgubit pe bărbatul celei cu care a plecat. I-am dat 18 galbeni şi femeia”,  ne-a povestit Mihai Toma, preşedintele romilor judecători din Gorj. 

Locuitorii din cartierul Meteor  din Târgu Jiu l-au judecat aspru  pe tânărul care şi-a lăsat familia
Locuitorii din cartierul Meteor din Târgu Jiu l-au judecat aspru pe tânărul care şi-a lăsat familia

Un galben valorează peste 2.000 de lei

Un galben cântăreşte între 3 şi 15 grame şi e de diferite karate. Cei mai valoroşi sunt cei din aur de 24 K. Galbenii din salbe sunt îngăuriţi şi mai pierd din gramaj, ne-au explicat romii din cartierul Meteor din Târgu Jiu. Un galben are o valoare de 2.100-2.200 de lei.

Multe ţigănci din Meteor deţin salbe din galbeni, o astfel de salbă ajungând şi la o valoare care depăşeşte câteva miliarde lei vechi. Galbenii sunt moşteniţi din tată în fiu, se dau ca zestre fetelor care provin din familii foarte bogate.

De-a lungul anilor, opulenţa romilor din Meteor a depăşit graniţele ţării. Se spune că românii cumpără mult pământ ca să arate că sunt bogaţi, iar ţiganii îşi măsoară bogăţia în galbeni! Unul dintre cei mai bogaţi ţigani din Meteor este Dan „Goeru” Bârcină. Averea sa se ridică la peste un milion de euro. Chiar judecătorul penal Toni Greblă i-a cununat fata acum cinci ani. Nunta a ţinut opt zile!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net