Scrisoarea înduioșătoare a lui Matei pentru Moș Crăciun «Îmi doresc biscuiţi şi un os pentru cățelul nostru»

scrisoare.jpg

Scrisoarea te face să plângi

Mesaj care sensibilizează! Un băieţel de 8 ani, care provine dintr-o familie cu probleme, îl roagă pe Moş Crăciun, cel mai iubit personaj în rândul copiilor, să-i aducă, dacă este posibil, doar ceva dulce şi câteva alimente pentru mama sa. Prichindelul nu-l uită nici pe căţelul din curte, pentru care îi cere Moşului un os.

Nicoleta Ioniţă, o târgovişteancă dedicată celor nevoiaşi, a primit o scrisoare emoţionantă din partea lui Matei, un puşti de numai 8 ani. Micuţul a trimis scrisoarea către Moş Crăciun, fără să aibă dorinţe greu de îndeplinit. El cere doar alimente pentru mamă şi pentru bunică. O asociaţie de întrajutorare a preluat cazul şi se va ocupa de familia necăjită, terorizată de tatăl violent. „Haideţi să îi facem lui Matei un Crăciun aşa cum a visat. Şi poate nu doar un Crăciun”, a fost apelul Nicoletei Ioniţă pe Facebook.
Mama, în vârstă de 44 de ani, a fost singura care aducea bani în casă – din salariul de vânzătoare la supermarket, bani pe care fostul său soţ îi cheltuia la jocurile de noroc. Într-un târziu, femeia s-a hotărât să-şi strige durerea şi l-a reclamat pe bărbat. În urmă cu două săptămâni, eaa obţinut un ordin de restricţie asupra soţului, scrie adevarul.ro.
„Momentan, ei sunt bine, unde stau acum nu plătesc nimic. Îi putem ajuta cu alimente, ca să treacă mai uşor peste perioada aceasta. Au şi haine, şi restul”, dezvăluie Nicoleta Ioniţă pentru adevărul.ro. „Mama lui Matei a lucrat, dar, din păcate, nu se mai poate întoarce la locul de muncă, din cauza fricii. Îşi va căuta în altă parte, dar după Sărbători. A făcut toate demersurile legale pentru a avea siguranţa că individul nu se mai apropie de ei, dar încă se teme. În ceea ce priveşte adresa, am fost rugată să nu o dau nimănui”, explică ea.

«Îi putem ajuta cu alimente»

Despre băieţel, Nicoleta spune că „este un copil deştept, elev în clasa a doua. Face lecţii online, ca toţi ceilalţi, şi are un dispozitiv conectat la internet”, încheie binefăcătoarea familiei. Matei are un frate, Adelin, care este elev  în clasa a XI-a la Colegiul „Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte, cu medii peste 9,50. Un Crăciun perfect pentru ei ar fi dacă ar avea alimente şi materiale didactice pentru şcoală.
Cei care vor să dea o mână de ajutor o pot face în contul Asociaţiei Give & Help, cu menţiunea „Matei”, în conturile RO49BRDE160SV38124331600 (LEI) şi RO53BRDE160SV48417891600 (EURO).

Scrisoarea prichindelului

„Dragă Moş Crăciun,
Eu sunt Matei şi am 8 ani. Te rog ca anul acesta să nu ne mai uiţi şi să treci şi pe la noi. Eu îmi doresc biscuiţi şi ciocolată. Pentru mami te rog să aduci ceva de mâncare, ca să nu mai plângă când crede că nu o vedem. Pentru bunica să îmi aduci multe portocale şi să nu îi uiţi nici pe Bobiţă, căţelul nostru, şi să îi aduci un os cum am văzut eu la televizor. Mulţumesc.

Cu drag, Matei”

Vezi cum arată scrisoarea pe www.adevarul.ro

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1