Guță, Orlando și Giani, suspendați de la ISU

Citeste tot despre: 

Conducerea ISU Bucureşti-Ilfov a fost suspendată, ieri, după ce s-a declanșat o anchetă internă în legătură cu tragedia de la “Colectiv”.

Vorbim despre inspectorul-șef Mirel Guță, prim-adjunctul Orlando Șchiopu și adjunctul Giani Aldoiu, pe care premierul Dacian Cioloș îi vrea demiși. “Vreau să mă asigur că toată conducerea ISU Bucureşti e demisă şi că niciodată ei nu se mai pot întoarce. Vreau să mă asigur că nu mai au ce căuta în sistem”, a declarat, ieri, Dacian Cioloş. Supărarea a pornit de la faptul că șefii fuseseră informaţi de problemele de la “Colectiv”, dar au închis ochii. Ba mai mult, în 23 septembrie au primit din partea Emagic un fax prin care se solicita prezenţa pompierilor în club, la Festivalul PLUM, însă nu au fost trimise echipaje, pentru că evenimentul nu prezenta un risc ridicat. În tragedia din 30 octombrie au ars de vii sute de oameni. 60 dintre ei au murit până acum, iar alte zeci sunt în spital.

Loading...

Citește și

  • Clădirea în care funcţionează Palatul Parlamentului, denumită de regimul comunist Casa Poporului, e dotată cu toate instalaţiile necesare prevenirii sau stingerii eventualelor incendii. Un detaşament de pompieri, special înfiinţat prin hotărâre de guvern în 1995, e gata oricând să intervină în caz de ameninţare.

  • ancheta igsu pompieri club colectiv

    Se pare că pompierii ştiau de existenţa clubului Colectiv înainte cu o lună să se producă incendiul de la 30 octombrie, care a curmat vieţile a 60 de tineri. După tragedie, IGSU (Inspectoratul General al Situaţilor de Urgenţă) a susţinut vehement că nu avea cunoştinţă de evenimentele şi de clubul din strada Tăbăcarilor.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1