Gigi Becali despre absenţele record din Parlamentul European: «Mă doare -n …de chestia asta»

Citeste tot despre: 

Eurodeputatul George Becali conduce detaşat în topul celor mai multe absenţe de la reuniunile Parlamentului European. A participat la nici 30% din şedinţele de la Bruxelles ori Strasbourg.

Pe holurile Parlamentului European, apariţia românului George Becali nu poate trece neobservată, chiar atunci când locul este plin de lume. Doar că apariţiile lui sunt rare.

Merge ţanţoş, însoţit de bodyguarzi impunători, care îl fac să pară şi mai mic de statură decât în realitate. Spectacolul merită văzut, cu atât mai mult cu cât că se produce rar. Este vorba de campionul absenţelor în Parlamentul European. Conform datelor puse la dispoziţie de organizaţia Votewactch, a fost prezent doar în 31 din cele 107 zile de plen câte s-au scurs de la alegerea sa. Coeficientul lui de prezenţă în Parlamentul European este de 29 la sută. Europarlamentarii care îl urmează în top nici nu pot visa la coroniţă.

Becali îi priveşte "de sus" pe italianul Giuseppe Gargani (PPE), cu 50 la sută prezenţă, pe francezul Philippe de Villiers (Grupul Europa Naţiunilor), cu 55 la sută sau pe liberalul irlandez Brian Cowley ( totuşi, cel mai vechi reprezentant al ţării sale în PE), cu 56 la sută.

Europarlamentarul român Corneliu Vadim Tudor, cu 60 la sută prezenţă, se află, şi el, departe de locul întâi.  Cei mai mulţi dintre membrii Parlamentului European au coeficienţi de prezenţă între 75 şi 85 la sută, dar există şi destui membri care nu au nicio absenţă.

Activitate modestă

Nu este chiar o fericire să fii independent în Parlamentul European. Susţinerea unui grup politic contează foarte mult. Astfel că, în dreptul lui George Becali figurează cifra 0 la capitolele rapoarte redactate, moţiuni sau opinii. A susţinut o declaraţie scrisă, în iunie 2010, despre combaterea despăduririlor, trei interpelări şi a depus cinci amendamente.

Surprinzător este că a susţinut mai multe declaraţii în plen, 57, decât zile de prezenţă, 31. Există însă o exlipcaţie. Imensa majoritate a declaraţiilor reprezintă explicaţii asupra votului. Acestea se dau după încheierea votării, când, în general, parlamentarii au şi părăsit sala. Explicaţiile se contabilizează în dreptul fiecărui deputat, dar valoarea lor politică este practic nulă.

"Scrieţi ce vreţi, mă doare-n ..."

Situaţia nu pare să-l îngrijoreze prea mult pe George Becali, atunci când este întrebat cum explică faptul că dă atât de rar pe la Parlamentul European.

ASCULTĂ aici înregistrarea AUDIO a dialogului cu europarlamentarul Gigi Becali!

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1