Georgică Cornu a fost reţinut de procurorii anticorupţie

Ultima actualizare:

    Omul de afaceri a fost audiat toată noaptea la Procuratură
Omul de afaceri a fost audiat toată noaptea la Procuratură

Omul de afaceri din Timişoara Georgică Cornu a fost reţinut în această dimineaţă, pentru 24 de ore, după ce a fost audiat toată noaptea. Alte 13 persoane au fost interogate în timpul nopţii, sub acuzaţia că fac parte dintr-un grup organizat de evazionişti.

Potrivit procurorilor DIICOT, Georgică Cornu a fost reţinut pentru 24 de ore pentru evaziune fiscală şi constituire de grup infracţional organizat. El urmează să fie dus în arestul Poliţiei Timiş.

A mai fost reţinut, tot pentru 24 de ore, şi Mihai Zaharie, un bărbat de la Strehaia, judeţul Mehedinţi, pentru aceleaşi infracţiuni.

Poliţişti de la Crimă Organizată şi de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din judeţele Timiş, Mehedinţi şi Gorj, coordonaţi de procurorii DIICOT Timişoara, au făcut, joi dimineaţă, peste 20 de percheziţii în aceste judeţe, la mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală, în dosar fiind vizat şi omul de afaceri Georgică Cornu.

Au fost vizate şi sediile grupului de firme Izometal-Confort din Timişoara deţinut de omul de afaceri Georgică Cornu, dar şi locuinţa acestuia.

Potrivit anchetatorilor, contra unui comision, un grup de persoane din Strehaia, judeţul Mehedinţi, procurau facturi false pentru cumpărarea de materiale de construcţii, care erau apoi introduse în contabilitate. Prejudiciul în acest caz este estimat la 61 de milioane de lei, bani care, ar fi fost încasaţi de Georgică Cornu, scrie Mediafax.

Omul de afaceri a declarat joi că este nevinovat şi că dacă ar fi făcut evaziune fiscală firmele sale nu s-ar mai afla în insolvenţă.

Click! spune

Georgică Cornu şi-a început activitatea în construcţii în anul 2000, realizând lucrări de infrastructură şi la reţele de canalizare şi termoficare în mai multe oraşe din ţară, între care Drobeta Turnu Severin şi Timişoara.

În anul 2012, grupul de firme Izometal-Confort al omului de afaceri Georgică Cornu a intrat în insolvenţă, având datorii de zeci de milioane de euro, scrie aceeaşi sursă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net