Gemenii Winklevoss au renunţat la procesul cu Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook

Ultima actualizare:

Potrivit unui document remis, miercuri, tribunalului federal din San Francisco, gemenii Tyler şi Cameron Winklevoss, care erau, ca şi Zuckerberg şi Divy Narendra, studenţi la Harvard în momentul creării Facebook, în 2004, declară că nu vor să mai conteste acordul financiar în faţa Curţii Supreme a Statelor Unite ale Americii.

"Pot confirma că Tyler şi Cameron Winklevoss au decis să nu mai facă apel la acordul financiar", a afirmat, pentru AFP, cabinetul de avocatură Howard Rice, care îi reprezintă pe gemeni.

Aşa cum a prezentat şi filmul de succes "Reţeaua de socializare", apărut în 2010, gemenii Winklevoss şi Narendra au luat contact cu Zuckerberg la sfârşitul lui 2003, pentru ca acesta să-i ajute să fondeze o reţea de socializare.

Ei spun că Zuckerberg le-a furat ideea şi a întârziat în mod deliberat lucrul la proiectul lor pentru că lucra în acelaşi timp la propriul site, care a devenit între timp cea mai mare reţea socială din lume.

Reclamanţii, care între timp şi-au înfiinţat propriul site, ConnectU, au primit despăgubiri de 20 de milioane de dolari în numerar şi de 45 de milioane de dolari în acţiuni Facebook (pe baza unei estimări de 36 de dolari pe acţiune), în cadrul unui acord confidenţial încheiat în 2008 pentru a pune punct procesului deschis de ei. Verdictul privind acest acord financiar a fost dat de o curte de apel din New York, în aprilie.

Facebook s-a lansat în februarie 2004, ConnectU apărând trei luni mai târziu şi având un traseu mult mai puţin de succes. Pe de altă parte, Facebook are în prezent peste 500 de milioane de utilizatori. ConnectU a iniţiat procesul împotriva lui Zuckerberg în 2004.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
image
actualitate.net
image
actualitate.net