Florin Cîţu: De la 1 iunie, funcţionarea restaurantelor ar putea să nu mai fie legată de rata de incidenţă

Ultima actualizare:

    Florin Cîțu
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîţu a anunţat, luni seară, că, de la 1 iunie, funcţionarea restaurantelor ar putea să nu mai fie legată de rata de incidenţă, în localităţile cu rată mare de vaccinare. ”Putem să gândim măsuri care să ne spună că restaurantele nu mai depind de rata de incidenţă, rămân deschise cu 30%-40%”, a declarat premierul.

Premierul Florin Cîţu a vorbit, luni seară, la TVR, despre posibile relaxări ale măsurilor de la 1 iunie, în contextul unei vaccinări accelerate.

”Cred că putem să discutăm după 1 iunie de unele măsuri de relaxare (...) Masca - nu cred că este momentul, în spaţiul public. Putem să discutăm de evenimente unde oamenii sunt vaccinaţi, putem să discutăm de restaurante care, de exemplu, să nu mai fie legate de rata de incidenţă dacă tot personalul dintr-un restaurant este vaccinat", a declarat pemierul, potrivit News.ro.

"Suntem într-un municipiu sau într-un oraş în care avem o rată de vaccinare mai mare - putem să gândim măsuri care să ne spună că restaurantele nu mai depind de rata de incidenţă, rămân deschise cu 30%-40%”, a adăugat acesta. Forin Cîțu a făcut referire la măsuri” pe care le aşteptăm de un an de zile”, dar a precizat că totul este legat de vaccinare.

”Acum putem să vorbim de altfel de turism în această vară dacă ne vaccinăm", a mai afirmat premierul. În prezent, funcţionarea restaurantelor, cafenelelor, barurilor, cluburilor şi a altor operatori economici este restricţionată dacă rata de infectare dintr-o localitate depăşeşte 3 cazuri la mia de locuitori. 

Citește și:

Poveştile vedetelor care au testat toate cele 3 vaccinuri: «Vrem să revenim la normalitate!»

Restricțiile de weekend se ridică în București. Ce măsuri rămân în vigoare

image
image
image
image
image
image
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net