Filmul ”Toată lumea din familia noastră” a câştigat marele premiu la Festivalul de la Sarajevo

Ultima actualizare:

Filmul, o comedie neagră despre frustrările şi iubirea unui bărbat divorţat pentru fiica sa în vârstă de cinci ani, a câştigat Premiul "Inima oraşului Sarajevo" la capătul a celor nouă zile de festival din capitala Bosniei.

Uliks Fejmiu a câştigat premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul din filmul sârb "Ustanicka ulica", în timp ce Marija Pikic a obţinut trofeul pentru cea mai bună actriţă pentru prestaţia din filmul "Djeca", al cineastei din Bosnia Aida Begic, care a obţinut Menţiunea specială a juriului la ultima ediţia a Festivalului de la Cannes.

Starul american Angelina Jolie, care a realizat în 2011 un lungmetraj despre violenţele asupra femeilor în timpul războiului din Bosnia (1992-1995), a fost invitata specială a festivalului.

Ea a fost numită, în timpul vizitei în capitala bosniacă, cetăţean de onoare al oraşului Sarajevo, pentru că prin filmul său, "In the Land of Blood and Honey", "contribuie la păstrarea adevărului asupra evenimentelor legate de războiul de la Sarajevo şi din Bosnia".

Acest premiu este oferit în fiecare an unor personalităţi străine pentru contribuţia lor la promovarea umanităţii, democraţiei şi toleranţei.

Festivalul, deschis la 6 iulie, a prezentat 210 filme din 57 de ţări, dintre care nouă lungmetraje.

Festivalul de Film de la Sarajevo a fost creat ca un act de rezistenţă în timpul conflictului din Bosnia (1992-1995), şi în special în timpul asediului supra capitalei. Festivalul îşi propune să promoveze tinerele talente din Europa de Sud-Est, amintește Agerpres.

"Toată lumea din familia noastră" tratează cu umor povestea tristă a unui tată şi a fiicei lui, care vor să petreacă împreună o vacanţă ca-n rai, însă deocamdată sunt prinşi în iadul relaţiilor de familie de pe pământ.

Filmul, care a avut premiera la ediţia din acest an a Festivalului de la Berlin, are în distribuţie actori ca Şerban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Gabriel Spahiu, Mihaela Sîrbu, Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu sau Alexandru Arşinel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net