Fetiță din Suceava, bătută și înfometată de asistenții maternali! Vecinii au alertat autoritățile

fetita_plangand.jpg

O fetiță din Suceava a fost umiliă și înfometată de părinți
Foto: Pixabay

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Revoltător! O fetiţă de 12 ani din Suceava, care a fost luată cu poliţia din grija asistenţilor maternali, trăia de ani de zile o adevărată dramă. Minora a fost bătută, umilită și înfometată de părinții ei, de mai mulți ani. Totul a ieşit la iveală după ce vecinii îngroziţi de ţipetele copilei au sesizat autorităţile.

O copilă de 12 ani, din Botoşani, aflată în plasament simplu la o familie din Suceava, a fost salvată de vecini şi poliţişti din mâinile asistenţilor maternali care o abuzau.

Fetița a fost preluată în regim de urgență și dusă într-un centru de primire a minorului în regim de urgență, iar cazul a ieșit la iveală după ce un copil a înregistrat sunetele din timpul unei bătăi la care era supusă fetița, săptămâna trecută.

Înregistrarea cu pricina a ajuns la mai mulți cunoscuți, apoi la diriginta fetei, care, alături de alți vecini, a sunat la DGSPAC pentru a veni cineva la fața locului. Se pare că fata a fost bătută în repetate rânduri, în ultimii ani, a fost umilită și ținută flămândă. Când plecau de acasă, părinții o încuiau în casa ore întregi. 

Maria a fost examinată de medici şi apoi cazată în Centrul de Primire a Copiilor în Regim de Urgenţă. Medicii legişti au eliberat un certificat medico-legal pe numele său, iar asistenţii DGASPC au formulat o plângere la Poliţie împotriva agresorilor. Poliţiştii au început deja o anchetă şi printre martorii care vor fi chemaţi să dea declaraţii este şi diriginta Mariei, scrie adevarul.ro.

În ziua în care Maria a ajuns în grija DGASPC, asistenţii maternali au venit la sediul instituţiei,  şi au explicat că au vrut să-i îndrepte caracterul fete.Aceștia le-au dat o explicație halucinantă autorităților. Ei susțin că s-au comportat așa cu ea pentru că fetița refuza unele feluri de mâncare.

 

Citește mai multe despre acest subiect pe adevarul.ro

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5