FALIMENT Aninoasa, primul oraş falit din România?

Ultima actualizare:

Oraşul Aninoasa, din judeţul Hunedoara, ar putea fi primul care să intre în insolvenţă, după ce Guvernul a emis o Ordonanţă de Urgenţă care obligă administraţiile locale să se cureţe de datoriiile vechi.

Administraţia locală a acumulat în ultimii ani datorii uriaşe, la bănci şi la furnizori, potrivit economica.ro. Primăria strânge foarte puţini bani de la populaţie, din taxe şi impozite, iar decizia Guvernului îl va obliga pe edil să gpsească soluţii să nu mai ceară bani de la buget sau să intre în insolvenţă.

 „Când am preluat mandatul aveam datorii de 82 de miliarde de lei vechi. Am mai plătit din ele, cu mari sarificii şi economii şi am ajuns la 59 de miliarde de lei datorie. Cele mai mari, sunt la BCR, de la care primăria a luat un credit pentru investiţii. Rata la acest credit e de 600 de milioane de lei vechi  cu tot cu penalităţi, dar nu ne permitem să o plătim pe toată, dăm şi noi cât avem. Închiderea minei, în 2006, ne-a terminat”, a declarat Nicolae Dunca, primarul oraşului, pentru economica.ro.

Legea spune că primarii şi şefii de consilii judeţene sunt obligaţi să ceară tribunalului să declare insolvenţa, dacă autoritatea locală are datorii neplătite mai vechi de 120 de zile şi care depăşesc 50% din bugetul general sau dacă nu au achitat salariile de mai mult de 120 de zile.

În cazul Aninoasa, arieratele sunt de aproape 80% din bugetul local. La cinci zile de la publicarea în Monitorul oficial a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului, primăria oraşul va fi obligată să declare insolvenţa urbei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net