Faci economii? Află care sunt cele mai mari dobânzi

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Te afli în căutarea unei bănci pentru a-ţi plasa economiile? Află că dobânzile diferă foarte mult! Potrivit adevărul.ro, cele mai mari dobânzi oferite de bănci pentru economiile populaţiei depăşesc cu puţin pragul de 5% pe an pentru lei şi 3% pentru euro. Pentru a beneficia de avantaje,  trebuie să ştii care sunt ofertele de pe piaţă.

BCR şi BRD remunerează cu 3,2%, respectiv 4,25% pe an sumele atrase pe trei luni de la persoanele fizice.  Cea mai mare dobândă la un depozit pe trei luni este, însă, plătită de TBI Bank şi ajunge la 5,3% pe an. Cei care vor să-şi deschidă un depozit pe trei luni la TBI Bank, cu economii de 4.500 de lei (echivalentul a 1.000 de euro), vor încasa la scadenţă o dobândă netă (după impozitarea cu 16%) de 50,09 lei.

Pe următoarele poziţii în topul dobânzilor la depozitele în lei pe trei luni se situează Piraeus Bank (5% pe an) Banca Comercială Feroviara şi ATE Bank (ambele cu 4,9% pe an).În cazul depozitelor în euro, dobânzile practicate de bănci sunt semnificativ mai mici şi doar o eventuală depreciere a leului în raport cu moneda europeană ar putea aduce un câştig similar cu cel al unui depozit în lei. 

simeon stalpnicul png

Dobânda medie pentru un depozit în euro la trei luni este de 2% pe an, însă sunt bănci care oferă mai mult din dorinţa de a atrage resurse.  Alpha Bank plăteşte cea mai mare dobândă din piaţă pentru un depozit în euro la trei luni, respectiv 3,1% pe an. Depozitul de la Alpha Bank nu are comision de deschidere, iar pentru 1.000 de euro economisiţi pe trei luni, banca oferă o dobândă netă de 6,51 euro, suma acumulată fiind de 1.006,51 euro. Orice scumpire a euro cu 5 bani va genera însă în cont, la scadenţă, un plus de 50,3 lei. ATE Bank, TBI Bank, Banca Românească şi Marfin Bank remunerează cu 3% pe an sumele în euro atrase pe trei luni.

image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net