Există viaţă după Colectiv. Tedy e şoferiţă!

Ultima actualizare:

    La doi ani de la tragedia din club, Mariana Oprea dă dovadă de o tărie extraordinară
La doi ani de la tragedia din club, Mariana Oprea dă dovadă de o tărie extraordinară

Rănile interioare s-au vindecat mai repede decât cele trupeşti în cazul Marianei Oprea (Tedy Ursuleanu), rănită grav în incendiul de acum doi ani din clubul Colectiv. Tânăra şi-a propus demult să se întoarcă la viaţa ei de dinainte de tragedie, iar acum, moralul incredibil a ajutat-o să înfăptuiască ceva extraordinar: îşi conduce singură maşina.

Mariana Oprea, Tedy cum îi spun prietenii, a trecut prin Iad în noaptea de 30 octombrie 2015, dar şi în toate cele 731 de zile scurse de atunci. A suferit arsuri de gradele 2 şi 3 pe 45% din suprafaţa corpului şi şi-a pierdut aproape toate degetele de la mâini. De anul trecut se foloseşte, ce-i drept ocazional, de o mână bionică. Nu a uitat nenorocirea care a mutilat-o pentru totdeauna, dar a decis să-şi învingă infirmitatea şi să-şi refacă viaţa. Pe 19 octombrie îşi anunţa prietenii că a intrat în rândul şoferilor cu acte în regulă, veste care i-a bucurat nespus pe apropiaţii ei. Dar, cum a reuşit, asta e întrebarea? Pe lângă voinţă mai e nevoie de ceva.

„Eu am restricţie, conduc doar maşină hidramată, ca să pot ţine mâna pe volan şi să nu trebuiască să schimb vitezele. Conduc fără nucă sau alt dispozitiv, dar am o singură problemă, pe autostradă. Pentru că nu am cum să prind mâna stângă pe volan, o ţin încordată. Şi la drum lung fac febră musculară. În oraş e mai simplu, o mai odihnesc la semafoare”, a povestit Tedy, pentru Click!.


    Persoanele cu handicap pot conduce maşini adaptate special problemelor lor
Persoanele cu handicap pot conduce maşini adaptate special problemelor lor

Persoanele care prezintă un handicap la nivelul membrelor superioare pot conduce autovehicule cu condiţia să fie declarate apte în urma unui control medical amănunţit. Dacă trec de acest test, trebuie să urmeze cursurile unei şcoli de şoferi care deţine şi autovehicule adaptate acestei infirmităţi.„În acest caz, maşina nu poate fi decât cu cutie automată, deci dotată cu pedală de acceleraţie şi cu pedală de frână. O persoană care nu are nici unul dintre cele două membre inferioare sănătoase va putea conduce autoturismul cu ajutorul unei manete ataşate de şasiu. În cazul persoanelor care nu au un membru superior sau cărora le lipsesc degetele se foloseşte o nucă ataşată de volan”, ne-a spus Vasile Cristea, preşedintele Asociaţiei Persoanelor cu Handicap „Sporting”. 

Incendiul din 30 octombrie 2015 a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul ”Mantras of War”. În urma incendiului şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, între care 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior.

Unul dintre patronii clubului organizează şi acum concerte?

simeon stalpnicul png

În urmă cu doi ani, toată România a asistat la o tragedie fără precedent. 64 de tineri au murit după ce Clubul Colectiv, deținut de Alin Anăstăsescu, Paul Gancea și Costin Mincu, a ars ca o torță. Cei trei patroni, împreună cu fostul primar Cristian Popescu Piedone, dar și firma de artificii care s-a ocupat de show-ul fatidic, au fost puși sub acuzare. Procurorii de la Parchetul General au trimis în judecată dosarul Colectiv la data de 28 aprilie 2016, patronii clubului fiind acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

 Toți trei au stat în arest preventiv vreme de aproape 2 luni. Urmează un proces deosebit de greu și complex, însă asta nu pare să-I sperie. Potrivit unor surse apropiate anturajului său, Alin Anăstăsescu se ocupă și acum de organizarea de evenimente, concerte mai exact, în aer liber, doar că face acest lucru din umbră.

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net