Evaluarea Naţională 2015. Când încep examenele

Ultima actualizare:

    Elevii olimpici au susţinut sesiunea mai devremefoto: Click!
Elevii olimpici au susţinut sesiunea mai devremefoto: Click!

Vară de foc pentru absolvenţii de gimnaziu! Elevii vor încheia, vineri, cursurile, însă nu se vor bucura deocamdată de vacanţa mult aşteptată. Înscrierea la Evaluarea Naţională 2015 se va face în perioada 15-17 iunie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației.

Evaluarea Naţională 2015. Primul examen are loc la 22 iunie

 Prima probă a examenului de admitere la liceu, cea la Limba şi literatura română, va fi susţinută la 22 iunie. Elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine evaluarea la Limba maternă la 23 iunie 2015. Ultima probă, cea la Matematică, va fi susţinută la 24 iunie, iar rezultatele vor fi afişate la 26 iunie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, în intervalul 16.00-20.00, se vor depune contestaţiile, care vor fi rezolvate în perioada de 27-29 iunie.

Evaluarea Naţională 2015. Rezultatele finale se vor afişa la sfârşitul lunii

Rezultatele finale după contestaţii se vor afişa pe 30 iunie. Admiterea în învăţământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la evaluarea naţională susţinută de elevii clasei a VIII-a (75%) şi media generală de absolvire a claselor V-VIII (25%), la fel ca și anul trecut.

Evaluarea Naţională 2015. Olimpicii au susţinut mai devreme sesiunea

17 elevi s-au înscris la sesiunea specială a Evaluării Naţionale care are loc săptămâna aceasta în Bucureşti. Ei au susţinut miercuri proba la Matematică, iar joi (11 iunie) a fost ultima zi a evaluării. Elevii au susţinut proba scrisă la limba şi literatură maternă.

Examenul a avut loc la Şcoala Gimnazială "Tudor Arghezi" şi pe lista candidaţilor au figurat 17 olimpici, însă numai 11 s-au prezentat la examen. Majoritatea olimpicilor participă în această vară la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori sau la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori, un singur elev de pe listă fiind olimpic sportiv, care va participa la Campionatul European de Karate Shito Ryo.

Elevii sunt din Bucureşti, Bistriţa-Năsăud, Constanţa, Cluj, Olt, Iaşi Mureş şi Voluntari. 

Joi, elevii vor putea depune contestaţii (orele 18:00-20:00), iar vineri (12 iunie) acestea vor fi soluţionate. Rezultatelor finale după contestaţii vor fi afişate vineri (12 iunie).

Evaluarea naţională 2015. Elevii intră în sală doar cu un pix

Candidații la Evaluarea Naționala nu au voie sa intre in sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacose, poșete. Candidații sunt obligați să lase obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale. Elevii care refuză depozitarea acestor obiecte nu vor fi primiți în examen. Candidaţilor li se interzice de asemenea să aibă, în sălile de examen, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare sau în băncile în care sunt așezați orice fel de lucrări, de genul manualelor, cărţilor, dicționarelor, culegerilor sau formularelor. Elevii nu au voie să aibă la ei notiţe, ciorne sau alte materiale care îi pot ajuta în rezolvarea subiectelor. Absolvenții claselor a VIII-a nu au voie să aibe în examen telefoane mobile, căști audio sau cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare ce permite conectarea la internet sau la rețele sociale. Elevii care nu respectă regulile de mai sus vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu. Aceştia vor primi nota 1 pe lucrarea scrisă.

Rezultate Evaluare națională 2015

Bacalaureat 2015 subiecte Geografie, Biologie, Chimie, Fizică

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net