Evadatul Onorel avea de gând să se sinucidă la mormântul copilului: «Acolo m-ați fi găsit!»

Ultima actualizare:

    Onorel Lupu a fost prins pe 15 maiFoto: news.ro
Onorel Lupu a fost prins pe 15 maiFoto: news.ro

Noi detalii despre Onorel Lupu, bărbatul care a evadat din Penitenciarul Ploiești, în ziua de Paște. Se pare că pușcăriașul de 41 de ani trăiește o adevărată drama. El și-ar fi dorit să ajungă la mormântul copilului său, pentru a-și pune capăt zilelor.

Evadatul Onorel a fost prins după 32 de zile de căutări neîncetate. ”Haiducul”, așa cum a fost poreclit de polițiști, ar fi vrut să ajungă pentru ultima dată în locul cel mai drag lui, la morântul copilului său, scrie adevarul.ro. După ce a fost prins, bărbatul le-a spus oamenilor legii că avea de gând să îi aprindă o lumânare și să se sinucidă în acel loc. Polișiștii l-au căutat zile la rând prin pădurile din Păcureți.

Drama evadatului Onorel i-a impresionat chiar și pe anchetatori

Anchetatorii au fost impresionați de drama evadatului Onorel. Bărbatul și sora lui au rămas orfani de la vârsta de șase ani. Mama lor, alcoolică, a murit, iar tatăl a vândut gospodări și i-a părăsit. Onorel și sora lui au trăit într-o pădure, singuri cuc, într-un bordei improvizat în pădurea de la marginea satului Matița. Bărbatul fura de foame, iar când nu găsea nimic, se hrănea cu ce găsea prin pădure: frunze de măcriş, de gutui, arţar şi fructe, atunci când era sezonul lor.

Băiețelul lui a murit la doi ani

Onorel Lupu suferă de epilepsie de când era mic. Acesta a încercat să-și întemeieze o familie cu o fată din sat. În 2017, a devenit tatăl unui băiețel care din păcate a murit la doar doi anișori. Cătălin Ionuț s-a stins în martie 2018 şi este înmormântat la marginea satului Măgura din comuna Şoimari.

Deşi mai avea foarte puţin până la liberarea legală, doar câteva luni, Onorel n-a mai avut răbdare. El și-a dorit doar să fie alături de copilul lui, așa că a evadat din închisoare. A mers pe jos, prin păduri, până la Păcureți. În prima zi de libertate, a dormit la mormântul fiului său. A mers în fiecare zi acolo, dar polițiștii care erau pe urmele lui nu au știut asta de la început.

Onorel voia să își pună capăt zilelor cu ”şoricioacă”

Pe 15 mai, i s-a întins o capcană. Oamenii legii l-au așteptat acolo. A fost văzut, însă, de localnici. Onorel căuta prin diferite gospodării otravă, de câteva zile bune.

Ştia că oamenii au prin poduri ”şoricioacă”, otravă pentru şoareci. ”Aici m-aţi fi găsit mort”, le-a mărturisit bărbatul anchetatorilor. Onorel plănuia să își încheie socotelile cu această lume chiar la locul de veci al băiețelului său.

Potrivit sursei citate mai sus, oamenii legii ştiau că Onorel nu este violent, dar se temeau de reacţia sătenilor care deja intraseră în panică şi ameninţau că, dacă îl vor prinde în curte, nu vor sta prea mult la discuţii. Bărbatul a fost încarcerat şi cel mai probabil va fi dus la Penitenciarul-Spital Jilava, unde va rămâne sub supraveghere, dat fiind comportamentul său suicidal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net