Epidemiolog: Scăpăm de valul 4 abia după Sărbători

Ultima actualizare:

    foto: Inquam Photos
foto: Inquam Photos

Credeați că 17.000 de cazuri pe zi și 400 de morți e recordul acestui val 4? El bine, el „poate” mai mult, numărul infectărilor va mai continua să crească, iar vârful ar putea fi atins spre finalul lunii octombrie, după care urmează o perioadă de platou. Epidemiologul Emilian Popovici estimează că valul patru se va stinge la finalul anului 2021 – începutul lui 2022.

Mii de familii de români își vor petrece Sărbătorile de iarnă în doliu, căci în următoarele două luni COVID-19 va continua să ia sute de vieți pe zi. Ce a fost rău nu a trecut.

Va muri un român la fiecare 3 minute

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma estimează că, de săptămâna viitoare, va muri un român la fiecare 3 minute din cauza acestui coronavirus. „4.000 de familiii vor afla în următoarele 14 zile că cineva drag a murit, deși azi se plânge de o «mică răceală». Îți plânge sufletul când te uiți dincolo de cifre și înțelegi că în fiecare săptămână câteva zeci de copii rămân orfani”, a scris Jurma pe pagina sa de Facebook.

Când atingem vârful valului 4

Potrivit medicului Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, vârful valului 4 ar putea fi atins în a doua jumătate a lunii octombrie sau spre finalul ei, iar de atunci începe „platoul”. „Creșterea va mai continua, din păcate. 4 luni de zile estimez durata acestui val care se va autolimita prin numărul mare de infecții pe care îl va genera. Vârful va fi atins, cel mai probabil, spre finalul lui octombrie, iar de acolo începe platoul – numărul de cazuri zilnice se stabilizează o perioadă, după care este așteptată scăderea”, a declarat specialistul pentru Hotnews.


    Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie
Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie

Ce va fi după „platou” depinde de noi

Cât va dura platoul, acea perioadă de stagnare a numărului noi de infectări, nimeni nu poate ști cu exactitate, deoarece depinde de măsurile și restricțiile ce vor fi aplicate în acel moment și de respectarea lor. „Dacă nu se iau măsurile corecte, iarăși crește. Știți cum e la noi, dacă văd că nu mai e creștere și deschid iarăși sălile de sport și mai știu eu ce, te trezești iarăși cu creșterea numărului de infectări”, spune medicul. Prin măsuri corecte, platoul se va menține o perioadă, apoi începe scăderea și valul patru se va stinge cel mai probabil spre finalul acestui an – începutul anului viitor. Deci abia după Sărbători am putea răsufla mai ușurați.

Până atunci, să ne rugăm să scăpăm cât mai puțin „șifonați” pentru că, „după cum vedem, sistemul este deja copleșit, cu peste 1.600 de cazuri în terapie intensivă. Este o situație foarte critică”, mai spune Emilian Popovici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net