Ei au fugit de caniculă cu cortul în munţi

Ultima actualizare:

    Mii de turişti au părăsit oraşele  aglomerate şi se mai întorc  la casele lor tocmai la toamnă. Au fost doar 23˚C,  la Padina
Mii de turişti au părăsit oraşele aglomerate şi se mai întorc la casele lor tocmai la toamnă. Au fost doar 23˚C, la Padina

Aerul tare şi libertatea pe care ţi-o oferă gratuit muntele îi fac pe mulţi turişti să uite de oraş şi să fugă în inima Bucegilor. Fie că dorm la corturi,fie în rulote, turiştii se declară îndrăgostiţi de peisaj.

În perioada în care la oraş se instalează canicula, la Padina, în Munţii Bucegi, abia dacă sunt 23 de grade Celsius. Aşa se face că mulţi orăşeni fug la munte şi mai coboară doar ca să îşi refacă proviziile săptămânale.Familia Iancu, din Bucureşti, pleacă în fiecare vară cu rulota. Face asta de 10 ani. De o lună şi jumătate sunt în Munţii Bucegi, la răcoare, pe Platoul Padina. Proviziile şi le fac la sfârşit de săptămână în Sinaia.


    Familia Iancu, din București, vine de 10 ani la Padina
Familia Iancu, din București, vine de 10 ani la Padina

“Fiind pensionari, nu avem altă activitate deosebită şi am venit aici cu prietenii, cu rulotele. Suntem din Bucureşti, ei din Ialomiţa şi petrecem în libertate. Cum e aici, departe de aglomeraţie? E foarte bine. Ne-am dezobişnuit de oraş. Avem frigider, tot ce ne trebuie”, spune, pentru adevarul.ro, Emil Iancu, fost ­tehnician.

“Şi anul trecut am fost. Am fost şi la Plaiul Foii, la Ză­noaga. Cu igiena e mai greu, dar ne descurcăm. Nu e ca acasă, dar e bine”, comple­tează soţia sa.


    Sunt sute de corturi pe platourile din Bucegi
Sunt sute de corturi pe platourile din Bucegi

“E casa noastră de vară din martie până în septembrie”, spune, pentru adevarul.ro, Costel, un ilfovean care ţine morţiş să completeze: “Ştiţi ce economie fac eu pe lună venind aici? 400 de lei! Păi ce, sunt de colo?”.La fel ca ei sunt mii de turişti. Platoul Padina devine în fiecare vară loc de campare pentru orăşenii care vor să scape de aglomeraţie şi caniculă, dar şi să facă economii la întreţinere. Mult mai mulţi sunt cei care aleg să doarmă la corturi. Minivacanţa făcută sub clar de lună este o experienţă de neuitat.

Weekendul trecut s-a înregistrat un record de turişti în zona Padina. Nu mai puţin de 10.000 de oameni au dat năvală la peste 1.600 de metri. La acest sfârşit de săptămână se aşteaptă din nou un val mare de turişti în Bucegi, la festivalul Padina Folk, la intrarea în Peştera Ialomiţei.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net