Ea este prima femeie din România care va ajunge sfânt catolic

Ultima actualizare:

    «Eu sunt a lui Isus  şi Isus e al meu»,  a lăsat scris  Veronica Antal
«Eu sunt a lui Isus şi Isus e al meu», a lăsat scris Veronica Antal

În comuna Nisiporeşti din judeţul Neamţ, va fi marcată o premieră pentru Biserica Catolică din România. La 22 septembrie, are loc Sfânta Liturghie de beatificare a Veronicăi Antal.

Comunitatea catolică din România va organiza sâmbătă ceremonia de „ridicare la cinstea altarelor“ a Veronicăi Antal, o tânără fecioară ucisă brutal în Neamţ. La 60 de ani de la martiriul fecioarei, Papa Francisc a decis beatificarea ei. Slujba va avea loc la Nisiporeşti, localitatea natală a tinerei şi va fi prezidată de trimisul Papei Francisc, Eminenţa Sa cardinalul Giovanni Angelo Becciu. În faţa altarului, vor fi, de asemenea, prezenţi fratele şi sora Veronicăi Antal, scrie adevarul.ro.

Tânăra s-a născut la Nisiporeşti, pe 7 decembrie 1935. A trăit 23 de ani închinându-şi viaţa bisericii. Pe 24 august 1958, pe când se întorcea pe jos de la slujbă, a fost atacată de Pavel Mocanu. Acesta a vrut să o batjocorească, a atacat-o într-un lan de porumb şi a înjunghiat-o cu 42 de lovituri de cuţit. A fost găsită de săteni cu rozariul strâns în mână, iar pe piept avea doi strujeni de porumb, puşi în batjocură de criminal, sub formă de cruce.Procedura de canonizare a fost deschisă în 2003, iar în ianuarie 2018, Papa Francisc a semnat decretul. Beatificarea reprezintă trecerea unei persoane defuncte în categoria fericiţilor bisericii, aflaţi pe o treaptă inferioară sfinţilor. După beatificare poate urma declararea ca sfânt.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net