Ea este fata pe care a ucis-o prietenul lui Andrei Grigoriu, de la «Românii au talent»

Ultima actualizare:

    Erika a fost ucisă în decembrie 2003Foto: Captură Kanal D
Erika a fost ucisă în decembrie 2003Foto: Captură Kanal D

Andrei Grigoriu a impresionat milioane de români la ultima ediţie a show-ului «Românii au talent» cu o poveste de viaţă care i-a făcut pe membrii juriului să plângă. Artistul a ieşit din închisoare după 12 ani petrecuţi în spatele gratiilor pentru complicitate la crimă.

Andrei Grigoriu a mărturisit la «Românii au talent» că venit din puşcărie unde se afla din 2003, condamnat la 16 ani de închisoare, pentru că a tăinuit că amicul său a ucis pe cineva. În urmă cu 12 ani, Andrei a participat, împreună cu un prieten de-al său, la o crimă oribilă care zguduia din temelii Timişoara. Prietenul acestuia, Lungu Constantin, i-a tăiat gâtul unei tinere, în vârstă de 25 de ani.

Grigoriu Andrei a fost condamnat la 16 ani de puşcarie
Grigoriu Andrei a fost condamnat la 16 ani de puşcarie

Luni seara, în emisiunea Wowbiz de la Kanal D, mama fetei omorâte a dezvăluit identitatea fiicei. Erika avea doar 25 de ani, atunci când şi-a găsit sfârşitul în decembrie 2003. Pentru 200 de euro, cei doi tineri, prieteni din copilărie ai fetei, printre care şi Andrei Grigoriu, concurent la «Românii au talent» au ales să curme viaţa acesteia.

Mama îndurerată, Irma Uto, trăieşte o adevărată dramă de când a rămas fără fiica sa. Durerea a fost mai mare vinerea trecută, când a fost nevoită să îl revadă pe unul dintre cei care a fost de faţă când fiica sa a murit, la show-ul «Românii au talent». Andrei Grigoriu şi Lungu Constantin, poreclit şi Bebe, au lăsat-o pe Erika să moară într-o baltă de sânge.

Mama Erikăi nu îşi poate reveni nici acum din şocul pierderii fiicei sale
Mama Erikăi nu îşi poate reveni nici acum din şocul pierderii fiicei sale

''Eu nu am ştiut că este liber. E un mincinos. Nu am putut să îl privesc în ochi nici la tribunal. Îl vedeam săptămânal înainte, mereu mă saluta şi apoi mi-a ucis fata. Se ştiau de mici, de când ne-am mutat noi. Mi-a scris într-o scrisoare că l-a deranjat faptul că fiica mea îl suna la muncă să îi ceară bani, s-a enervat. În expertiza medicilor nu au apărut droguri la analize. Totul a fost premeditat, au încercat să obţină mai mulţi bani de la ea, ştiau că face economii. ADN-ul celor doi a fost găsit sub unghiile fetei mele, a încercat să îi zgârie ca să se apere'', a mărturisit femeia, în vârstă de 66 de ani, pentru ''Wowbiz''.


    Foto: Captură Kanal D
Foto: Captură Kanal D

Adevărata poveste a deţinutului de la «Românii au talent»

Tânărul a fost condamnat, în anul 2003, la 16 de puşcărie, pentru tăinuirea unei crime comise de o altă persoană. În momentul în care a venit la preselecţiile "Românii au talent", Andrei mai avea doar două luni de stat în spatele gratiilor. Înainte de a-şi începe numărul, Andrei le-a dat juraţilor o poză cu sora care l-a ţinut puternic în timpul acesta şi a început să picteze chipul fetei. La sfârşit i-a promis tinerei, în fata juraţilor, ca nu o va mai părăsi niciodată. Concurentul a primit patru de “Da”, iar Mihaela Radulescu i-a spus: “Povesteşti frumos, pictezi frumos. Văzând toate acestea eu ti-aş fi iertat toate păcatele!”. Potrivit presei locale din Timişoara, la acea dată, datele acestei "tăinuiri" erau altele.

Fragment din arhiva publicaţiei Timpolis, datat 24 noiembrie 2004. "Timisorenii Lungu Constantin, de 21 de ani, zis si "Bebe", a primit o pedeapsa de 22 de ani de inchisoare, in timp ce Grigoriu Andrei, de 19 ani, a fost condamnat la 16 ani de puscarie. Cei doi sunt acuzati ca au omorat cu sange rece o tanara in varsta de 25 de ani. Oribila crima s-a petrecut in noaptea de 14 spre 15 decembrie 2003 in zona Dorobanti, din Timisoara. Putin dupa miezul noptii, in spatele unui bloc de pe strada Lalelelor, tanara a fost descoperita intr-o balta de sange, cu gatul taiat. Medicii de pe ambulanta sosita la locul tragediei nu au mai putut face nimic. S-a stabilit rapid ca era vorba despre Erika Monika Utik, o studenta din Timisoara, care locuia in zona. In cateva ore a fost refacut si filmul tragediei.In acea duminica, pe cand se afla acasa impreuna cu mama si cu matusa sa, putin dupa ora 23, a fost chemata la interfon, de "Adi", care i-a spus ca a venit sa-i restituie o datorie. Putin dupa miezul noptii, un vecin care a auzit tipete a coborat si a gasit-o pe fata cu gatul taiat. El a fost cel care a chemat Ambulanta si tot el le-a spus politistilor ca autorii crimei au demarat in tromba cu un autoturism cu numere straine. Imediat, toate caile de acces din Timisoara au fost blocate. Masina, data in urmarire, a fost oprita de politistii rutieristi la iesirea din Timisoara, pe Calea Sagului, la volan aflandu-se Grigoriu Andrei. Petele de sange de pe pantofii sai au vorbit de la sine... Tanarul le-a marturisit, in aceeasi noapte, anchetatorilor ca, impreuna cu Lungu, au cautat-o pe Erika, sub pretextul restituirii unei datorii de 200 de euro, dar ajunsi fata in fata, i-au solicitat fetei alti bani. Refuzul acesteia a declansat furia celor doi, care au inceput sa o bruscheze, moment in care, fata a inceput sa tipe. Cei doi au incercat sa o linisteasca si, pentru ca nu au reusit, in timp ce Andrei a imobilizat-o, Bebe i-a taiat gatul, dupa care au abandonat-o. Ancheta judiciaristilor a inceput imediat dupa retinerea lui Grigoriu, iar Lungu s-a predat la numai cateva ore dupa comiterea crimei.Erika era orfana de tata, fiind crescuta cu mari sacrificii de mama sa. Ea copilarise cu cei care i-au luat viata", notează redactorii timişoreni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net