Dulciuri «îngrozitor» de bune, pentru copii

11-bucatarie-1.-6col-shutterstock_727962397.jpg

De Halloween, vă puteţi juca împreună în bucătărie
Citeste tot despre: 

Joi, 31 octombrie, este acea zi din an în care copiii intră în lumea magică a Halloween-ului. Se distrează costumându-se în personaje înfricoşătoare, la şcoală au concursuri tematice, iar acasă le place să-şi decoreze camera într-un stil de groază, în sensul propriu al cuvântului. Astfel, ce surpriză mai frumoasă le-ai putea face decât să le pregăteşti un desert în acelaşi stil?! Reţetele clasice de biscuiţi, brioşe sau fructe cu ciocolată, decorate cu imaginaţie, pot căpăta o nouă înfăţişare. Toate sunt foarte simplu de făcut.

Mere «otrăvite»

Ia câteva mere de dimensiuni medii, spală-le, şterge-le cu prosoape absorbante de hârtie. Ai nevoie de tot atâtea beţe, rupte dintr-un copac, ascute-le la un capăt şi înfige-le în mere. Într-o cratiţă, se pune la foc, pe aragaz, apă cu zahăr, care se amestecă până ajunge la punctul de fierbere. Se dă de-o parte, se adaugă scorţişoară, câteva picături de ulei de scorţişoară şi puţin colorant alimentar roşu. O parte din mere se scufundă pe rând în acest lichid, apoi se pun pe o tavă cu hârtie de copt şi se lasă la răcit. Pentru a obţine mere negre, se adaugă peste siropul roşu puţin colorant alimentar negru. Dacă siropul s-a îngroşat între timp, îl mai poţi pune puţin pe foc.

Mini fantome sănătoase

Sunt simplu de făcut, gustoase, sănătoase, iar copiii le vor iubi. Trebuie să cumperi o caserolă cu căpşuni, să le speli şi să le ştergi de apă. Mai ai nevoie de ciocolată albă, pe care o vei topi la cuptorul cu microunde. Adaugă o linguriţă de unt de cocos şi amestecă până se omogenizează bine. Apoi ia căpşunile de codiţă, scufundă-le în acest amestec şi pune-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dă-le la rece, apoi desenează-le feţe haioase cu ciocolată neagră topită. Aceasta se pune într-o pungă de plastic, care se crestează extrem de fin la un colţ.

Fantome răutăcioase din Oreo

Ai nevoie de un pachet de biscuiţi Oreo, de ciocolată albă, ciocolată neagră şi de beţe de lemn. În fiecare „sendviş” se înfige un băţ (la mijloc, în cremă), apoi se tăvăleşte prin ciocolată albă topită în cuptorul cu microunde, până e complet acoperit. „Acadelele” rezultate se pun pe o tavă cu hârtie de copt şi se lasă la răcit în frigider. Între timp, se topeşte ciocolata neagră (câteva cubuleţe, nu ai nevoie de mai mult). Cu o pensulă subţire, se desenează pe acadele feţe răutăcioase sau haioase de fantome. Biscuiţii se mai pot acoperi cu ciocolată cu lapte, pe care puteţi decora feţe haioase de lilieci sau şoricei.

Brioşe haioase

Brioşele sunt un desert pe placul tuturor, extrem de simplu de făcut şi pe care le poţi decora în tot felul de forme haioase sau înfricoşătoare. La bază, ai nevoie de făină, unt, ouă, lapte şi praf de copt, pe care le amesteci astfel încât să rezulte un aluat ce se pune cu lingura în forme de copt. Poţi adăuga ciocolată, dovleac, banane, mere, scorţişoară etc. După ce s-au copt, le acoperi cu frişcă, pastă de zahăr, creme colorate, ciocolată şi multe altele.

Batoane de popcorn cu ciocolată

Prepară în casă, fără sare, un castron de popcorn, pe care le aşezi în strat subţire într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presară şi un pumn de nuci sau fulgi de migdale. Mai ai nevoie de un bol de chipsuri de ciocolată neagră şi cu lapte şi unul de chipsuri de bomboane roşii. Se topesc separat, în cuptorul de microunde. Apoi se toarnă peste popcorn: mai întâi crema neagră, se dă la răcit, după care se toarnă crema roşie rezultată.

Degete de vrăjitoare

Este o reţetă atipică de biscuiţi. Pentru aluat, ai nevoie de: 280 g făină, un ou, 100 g unt, 100 g zahăr, un pacheţel de praf de copt, o cană cu apă călduţă, un vârf de cuţit de sare. Pentru decor, îţi trebuie câteva migdale şi un borcan de marmeladă.

Mod de preparare: zahărul se topeşte în apă călduţă, pentru a obţine un sirop. Separat, într-un bol, amestecă făina cu untul şi frământ-o bine. Adaugă oul, sarea, praful de copt şi siropul preparat anterior. Aluatul rezultat se frământă până la omogenizare şi se împarte în bucăţi de mărimea unei nuci. Din fiecare bucată, modelează câte un biscuit de forma şi mărimea degetului tău arătător. Pe fiecare se pune câte o migdală, pe post de “unghie”, şi se dau la cuptor. Se mânjesc apoi cu marmeladă.

 

Loading...