DSP Iași: În ianuarie probabil vom avea al cincilea val

medic-masca-covid-shutter-1683323431.jpg

Medic cu mască în spital
E posibil să trecem rapid dintr-un val în altul
Foto: Shutterstock

„Evaluarea statistică făcută de noi arată că la jumătatea lunii noiembrie se va atinge vârful valului”, a declarat pentru B1 TV dr. Vasile Cepoi, șeful DSP Iași. Urmează, probabil, o perioadă de platou, apoi o scădere a numărului de cazuri, astfel încât în decembrie situația se va mai relaxa.

Riscăm să ne infectăm de Sărbători

Acest lucru, suprapus peste sărbătorile de iarnă, în care ne vom vizita rudele, vom pleca în vacanțe și ne vom bucura de vacanță, riscă să reaprindă scânteia infectărilor. „Dacă nu se respectă mai departe regulile, pentru că urmează perioada Sărbătorilor, în care poporul român va simţi nevoia să fie liber să se distreze, probabil că în a doua jumătate a lunii ianuarie va fi şi al cincilea val”, a mai spus șeful DSP Iași.

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma e „conservator optimist” și așteaptă vârful valului 4 puțin mai devreme, adică la finalul lunii octombrie. Preconizează că vom intra pe o pantă descendentă la începutul lunii noiembrie. „Din păcate pentru sistemul medical, amânarea chiar și cu o săptămână a atingerii vârfului este devastatoare. Faptul că săptămâna trecută nu am atins încă vârful înseamnă că urmează încă două săptămâni de creștere a numărului de cazuri grave care necesită internare și ATI”, a scris Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook.

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5