DSP Iași: În ianuarie probabil vom avea al cincilea val

Ultima actualizare:

    E posibil să trecem rapid dintr-un val în altulFoto: Shutterstock
E posibil să trecem rapid dintr-un val în altulFoto: Shutterstock

Direcția de Sănătate Publică Iași estimează că vârful valului 4 va fi atins abia la jumătatea lui noiembrie, dar nu vom ajunge să ne bucurăm de prea mult timp de respiro. În a doua jumătate a lunii ianuarie, România va fi traversată de un nou val pandemic.

„Evaluarea statistică făcută de noi arată că la jumătatea lunii noiembrie se va atinge vârful valului”, a declarat pentru B1 TV dr. Vasile Cepoi, șeful DSP Iași. Urmează, probabil, o perioadă de platou, apoi o scădere a numărului de cazuri, astfel încât în decembrie situația se va mai relaxa.

Riscăm să ne infectăm de Sărbători

Acest lucru, suprapus peste sărbătorile de iarnă, în care ne vom vizita rudele, vom pleca în vacanțe și ne vom bucura de vacanță, riscă să reaprindă scânteia infectărilor. „Dacă nu se respectă mai departe regulile, pentru că urmează perioada Sărbătorilor, în care poporul român va simţi nevoia să fie liber să se distreze, probabil că în a doua jumătate a lunii ianuarie va fi şi al cincilea val”, a mai spus șeful DSP Iași.

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma e „conservator optimist” și așteaptă vârful valului 4 puțin mai devreme, adică la finalul lunii octombrie. Preconizează că vom intra pe o pantă descendentă la începutul lunii noiembrie. „Din păcate pentru sistemul medical, amânarea chiar și cu o săptămână a atingerii vârfului este devastatoare. Faptul că săptămâna trecută nu am atins încă vârful înseamnă că urmează încă două săptămâni de creștere a numărului de cazuri grave care necesită internare și ATI”, a scris Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net