Drama unui sucevean care a murit convins că toxicitatea de la locul de muncă din Marea Britanie i-a fost fatală

Ultima actualizare:

    Muncitorul s-a îmbolnăvit grav, medicii diagnosticându-l ulterior cu cancerFOTO: Unsplash.com
Muncitorul s-a îmbolnăvit grav, medicii diagnosticându-l ulterior cu cancerFOTO: Unsplash.com

Mulți români merg la muncă în Marea Britanie, iar unele job-uri sunt chiar periculoase. Acceptă să facă munci care le dăunează sănătății pentru a face rost de bani pentru a-și întreține familiile rămase în țară. Un sucevean s-a îmbolnăvit după ce a muncit ani de zile la o firmă din Anglia care se ocupă cu topirea fierului vechi.

Octavian Pîrghie din Vicovul de Sus s-a stins din viață la 58 de ani. Cu o săptămână înainte de a muri, a declarat unui reporter de la Monitorul de Suceava că mediul în care a lucrat, timp de trei ani și jumătate, în Marea Britanie, i-a adus sfârșitul.

Omul a murit pe 25 iulie cu diagnostic cancer gradul gradul IV la ficat, cu metastaze. Cu opt luni înainte fusese diagnosticat cu ciroză. Din declarația sa reiese că toxicitatea de la locul de muncă i-a adus boala, el lucrând până anul trecut la o firmă de prelucrarea și curățarea fierului vechi, în cazane, cu un acid rezultat din mai multe substanțe toxice.

„Lucram lângă cazanul cu acid, unde era băgat fierul și curățat. Simțeam continuu un miros și o usturime în gât de nu puteai sta lângă cazan, îți lua aerul... Aveam bocanci, cască, salopetă, mai aduceau câte o mască, dar nu erau măști pentru toți...”, a povestit bărbatul.

La firma resepctivă lucrau 12 angajați, cei mai mulți români și câțiva poloni. Șase, printre care și el, lucrau la cazanul unde era curățat fierul.

„Unii stăteau trei-patru luni la muncă la cazan și îi durea prin spate, tușeau și cei mai mulți plecau... eu am rezistat până anul trecut, când nu am mai putut. M-am urcat în microbuz și am ajuns foarte greu acasă, îmi era foarte rău”, a povestit omul deja țintuit la pat de boală.

„Eu nu am fost internat niciodată în România, în 58 de ani. Când am ajuns acasă, lângă poartă am căzut jos, nu mai puteam. Am stat la spitale pe la Suceava, pe la Rădăuți. La început doctorii mi-au spus că am ciroză, în opt luni de zile am ajuns la cancer stadiu patru la ficat, cu metastaze”, a povestit bărbatul.

Mărturia sa ar fi întărită de experiențe similare ale unor români, unii chiar din Vicov sau din comunele din jur, care au muncit sau muncesc la acea firmă.

Citește și:

Ce trebuie să știi când pleci în Anglia, la muncă

Locuri de muncă, în Marea Britanie, la ferme

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net