Două fete din Târgovişte au ajuns la spital cu oasele rupte... din dragoste

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Trei fete au „evadat” pe geam dintr-un centru de plasament, ca să-şi vadă prietenii. Două dintre ele au ajuns la spital cu fracturi la membre şi leziuni la cap, însă cea de-a treia a reuşit să fugă. Incidentul a avut loc la Complexul de Servicii Sociale „Casa Soarelui” din Târgovişte, în jurul orei 21.00.

Fetele, în vârstă de 15 şi 16 ani, au plănuit totul cu mare grijă pentru a fi sigure de izbândă. Au smuls grilajul din plasă de la etajul I şi au sărit pur şi simplu de la etajul I al clădirii. Nu s-au gândit însă la consecinţe, aşa că două dintre ele au ajuns la spital.

Cele trei au fost aduse de către poliţişti după ce familiile lor le-au dat dispărute de acasă. Din primele verificări făcute de către reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa (DGASPC), cele trei minore vroiau să fugă la concubini. Din primele verificări, se pare ca nu era prima dată când fetele fugeau de acasă, ba chiar aveau şi prieteni la care se duceau.

simeon stalpnicul png

„Cele trei minore au fost date dispărute de către familie, acestea fiind găsite de poliţie şi aduse în Centrul de Primiri în Regim de Urgenţă pentru copii abuzaţi, neglijaţi şi exploataţi. Au încercat să fugă pentru a ajunge la concubini. Au scos grilajele de le fereastră. Fetele vor rămâne în centru o perioadă, instanţa urmând a decide o măsură de protecţie pentru minore”, a declarat Cerasela Gurgu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Dâmboviţa.

Fetele au fost preluate de un echipaj SMURD şi o ambulanţă care le-au dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte. „La sosirea noastră pacienta era conştientă. Prezenta o fractură deschisă la membrul inferior drept, urmare a unei căderi de la înălţime”, a spus plutonierul Octavian Dinu, paramedic SMURD ISU Dâmboviţa.

Nici paznicii centrului şi nici asistenta care le-a însoţit la spital nu au vrut să dea niciun fel de declaraţii. Oamenii legii au deschis o anchetă pentru a stabilii dacă îngrijitorii centrului se fac vinovaţi de neglijenţă în serviciu.

„Poliţiştii efectuează cercetări. Urmează a se stabili dacă s-a săvârşit infracţiunea de neglijenţă în serviciu din partea celor care trebuia să le supravegheze pe cele trei minore. Una dintre fete este căutată şi acum de poliţişti. Nu este pentru prima dată când fug din centru”, a spus agentul Raluca Trandafir, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa.

Totodată, reprezentanţii Protecţiei Copilului au demarat şi ei o anchetă. Instanţa va decide dacă cele trei tinere vor fi trimise în sânul familiilor lor sau vor fi instituţionalizate.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net